Riigi energiasäästu plaan: majad jahedamaks ja reedeti kodutöö (6)

Erkki Erilaid
Copy
Tallinnas ministeeriumide ühendhoones saaks temperatuuri neli-viis kraadi jahedamaks sättida ja nädalavahetuseks välja lülitada ventilatsiooni.
Tallinnas ministeeriumide ühendhoones saaks temperatuuri neli-viis kraadi jahedamaks sättida ja nädalavahetuseks välja lülitada ventilatsiooni. Foto: Madis Veltman/Postimees/Scanpix Baltics

Rahandusministeerium on koos ekspertide, asutuste ja omavalitsustega koostanud soovitused, mille eesmärk on vähendada keskvalitsuse hoonete energiakulu talvise kütmise ja suvise jahutamise arvelt.

Riigihalduse ministri Riina Solmani (Isamaa) hinnangul on paljud asutused hinnanud oma igapäevast energiakasutust ja otsitakse kokkuhoiukohti. Näiteks Tallinnas ministeeriumide ühishoones ehk superministeeriumis saab tema sõnul energiat säästa sisetemperatuuri alandamisega seniselt 23–24 kraadilt 19 kraadile. Samuti saab nädalavahetustel ventilatsioonisüsteemi välja lülitada. «Ent milliseid suuniseid rakendatakse, otsustab iga asutus oma võimalustest lähtuvalt ise,» toonitas Solman.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles