Florida elanikud valmistuvad orkaani Ian lähenemiseks Kariibi merelt

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Lääne-Tampa elanik Danny Aller ja tema abikaasa Karen valmistuvad orkaani Ian lähenemiseks, sulgedes maja aknad puitplaatidega.
Lääne-Tampa elanik Danny Aller ja tema abikaasa Karen valmistuvad orkaani Ian lähenemiseks, sulgedes maja aknad puitplaatidega. Foto: RICARDO ARDUENGO

Kariibi merel ja USA lõunaosariikides on alanud orkaanhooaeg ning inimesed kindlustavad oma vara ja elamuid tormikahjustuste vastu. 

Florida elanikud on ostnud poeriiulid kuivainetest tühjaks, kuhjavad oma majade kaitseks liivakotte ning kruvivad akende ette vineerplaate, sest USA kosmoseagentuur on ennustanud jõulise orkaani Ian lähenemist Kariibi merelt. 

Esmaspäeva õhtuks oli Ian tugevnenud esimese kategooria troopiliseks tormiks ning selle jõudmist Florida rannikule oodatakse kolmapäeva hilisööl. Kuberner Ron DeSantis kuulutas kõigis osariigi 67 maakonnas välja eriolukorra ning kutsus elanikke üles tormiks valmistuma.

Prognoosi kohaselt toob Ian kaasa tihedad vihmasajud, tugevad tuulehood, tormilained, ja üleujutused, ütles DeSantis pressikonverentsil. 

Tänavused orkaanid on juba tabanud Kuubat ning teisi Kariibi mere saari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles