Eesti Gaasi oktoobrikuine hinnatõus jääb kardetust tublisti leebemaks

Erkki Erilaid
Copy
Statistikaameti andmeil olid teenused küll 0,8 protsenti odavamad kui mullu augustis, ent Vitsuri hinnangul on see olulisel määral seotud energia odavnemisega.
Statistikaameti andmeil olid teenused küll 0,8 protsenti odavamad kui mullu augustis, ent Vitsuri hinnangul on see olulisel määral seotud energia odavnemisega. Foto: Ants Liigus

Kui praegu on Eesti Gaasi maagaasi paindliku paketi hind koduklientidele 2,65 eurot kuupmeetri kohta, siis täna otsustas gaasifirma tõsta 1. oktoobrist hinda 2,85 euroni. Varasema plaani kohaselt pidi kuupmeetri hind kerkima koguni 4,1 euroni.

Eesti Gaas lubas varem, et kui maagaas septembris odavneb, vaadatakse oktoobri hinnatõus üle. Gaasifirma juht Margus Kaasik rääkis hiljuti, et augusti lõpus klientidele saadetud oktoobri hinnapakkumine tehti siis, kui gaasi börsihind oli üle 300 euro megavatt-tunni eest. Tänaseks on hind langenud ligi 170 euroni MWh.

Eesti Gaasi teatel on paindliku paketi hind kodukliendile lisaks oktoobrile ka novembris 2,85 eurot/m³ koos käibemaksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles