Suurtehing ⟩ Ettevõtja Margus Linnamäe ostab enamusosaluse Confidos (1)

BNS
Copy
Margus Linnamäe
Margus Linnamäe Foto: Konstantin Sednev

KT Holding müüb 70 protsendi suuruse osaluse Eesti suurimas erameditsiinikontsernis Confido Healthcare Group ettevõtjale Margus Linnamäele. Tehingule peab heakskiidu andma veel ka konkurentsiamet.

Confidos enamusosaluse müüva KT Holdingu üks omanikest Tarmo Laanetu selgitas, et Confido on teinud võimsa kasvu, kuid see on alles teekonna algus. «Me oleme endiselt aktiivses kasvufaasis ning käimas on kapitalimahukad investeeringud, mille edukaks elluviimiseks pean vajalikuks kaasata tugeva finantstaustaga investori.»

Margus Linnamäe ütles tehingut kommenteerides, et on Confido arengut pikemat aega huviga jälginud ja tal on hea meel omandada strateegiline osalus nii suure potentsiaaliga ettevõttes.

«Confido meeskond on teinud muljetavaldavat tööd ja mulle väga meeldib selle ettevõtte visioon. Omanikeringi astumine loob võimaluse ambitsioonikatele plaanidele hoogu juurde anda,» ütles Linnamäe, kelle sõnul on väga oluline, et ettevõtte arengut siiani tüürinud Tarmo Laanetu ja Kadi Lambot jätkavad nii omanikeringis kui ka panustavad ettevõtte arengusse.

Tehingu jõustumise järel kuulub Linnamäele 70 protsenti, Laanetule 20 protsenti ja Lambotile 10 protsenti ettevõttest. Lepingu maksumust ega muid detaile pooled ei avalda.

Confido Healthcare Groupi 2021. aasta konsolideeritud müügitulu oli 24,22 miljonit eurot ning põhivara kulumi, intresside ja maksude eelne (EBITDA) kasum 957 000 eurot.

Confido Meditsiinikeskus pakub terviklikke terviselahendusi, sealhulgas tervise ennetus, esmatasandi ja eriarstiabi ning kirurgiline ja taastusravi. Confido Gruppi kuuluvad perekliinik, sisekliinik, naha- ja laserravi kliinik, kirurgiakliinik, vaimse tervise kliinik, ennetuse ja taastusravi kliinik, õenduskeskus, radioloogiakeskus, töötervise keskus ning esteetika kliinik.

Ettevõte pakub teenuseid Tallinnas Veerenni kvartalis ja Tartus Raatuse kliinikus, samuti kaubanduskeskustes Confido Kiirkliinikutes ning digilahenduste kaudu.

Gruppi kuuluvad ka Perearsti Nõuandeliin OÜ, mis haldab perearsti nõuandetelefoni 1220, «Lastearst kuuleb» number 1599, sõltuvusravi teenust pakkuv Kordamed OÜ, AS Tamme Erakliinik ning AS Ortopeedia Arstid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles