Deutsche Bank maksab järjekordse reeglite rikkumise eest kümneid miljoneid eurosid

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Deutsche Banki peakontor.
Deutsche Banki peakontor. Foto: Christoph Hardt via www.imago-images.de/imago images/Future Image

Deutsche Bank nõustus maksma 26,25 miljonit dollarit, et lahendada kohtuasi, milles süüdistati panka investorite eksitamises klientide taustakontrolli osas. Nende klientide hulka, kelle taustakontrolli asi puudutas, kuulusid nii süüdimõistetud seksuaalkurjategija Jeffrey Epstein kui ka Venemaa oligarhid.

Reedel USAs Manhattani föderaalkohtus sõlmitud kokkuleppega lahendatakse 2020. aastal esitatud ühishagi panga «Tunne oma klienti» protsesside ja protseduuride kohta. Hagi puudutas panga ärisuhteid 2019. aastal vanglas surnud Epsteini ja oligarhidega, sealhulgas miljardär Roman Abramovitšiga, kirjutas Bloomberg.

Investorid väitsid, et panga valeväited oma kontrolliprotsesside kohta tõstsid kunstlikult aktsia hinda. Hiljem, kui panga klientide nimekiri avalikuks sai, põhjustas see aga aktsiate languse.

Juunis lükkas kohtunik tagasi panga taotluse investorite kaebus rahuldamata jätta. Pank eitas süütegusid.

See pole Deutsche Bankile esimene kord maksta reeglite rikkumise eest. 2020. aastal nõustus pank maksma New Yorgi pangandusregulaatorile 150 miljonit dollarit rea nõuetele mittevastavuse eest, sealhulgas aastaid kestnud ebapiisava järelevalve eest Epsteini finantstehingute üle.

Mullu jaanuaris nõustus Deutsche Bank maksma üle 130 miljoni dollari, et lõpetada valitsuse uurimine välismaiste korruptsioonipraktikate seaduse (FCPA) rikkumiste kohta ja eraldi juurdlus toormepettuste skeemis osalemise kohta.

Tänavu juulis lõpetati Frankfurdis kohtuasi Deutsche Banki rahapesu tõkestamise reeglite kohtuasjas. Leiti, et pank jättis esitamata 701 teadet kahtlaste tegevuste kohta. Karistuseks tuli pangal maksta 7,01 miljonit eurot haldustrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles