Ajaleht: Toyota paneb Peterburi tehase kinni

Copy
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: PIERRE ALBOUY

Toyota Peterburi tehas, kus valmistatakse Camry ja RAV4 mudeleid, ei ole alates märtsist autosid tootnud.

Toyota Motor (autokontserni Toyota Motor Corporation Venemaa haru) lõpetab Peterburi tehases täielikult autode tootmise, kirjutab ajaleht Kommersant viitega oma allikatele, sealhulgas automüüjatele.

Ajalehe väitel tingis otsuse Venemaale autoosade korrapärase tarnimise taastamise võimatus.

Peterburi Toyota tehas konserveeritakse. Linnavõimudele lähedane allikas ütles ajalehele, et nad kaaluvad koos ettevõttega vara müüki. Samas Toyota autode tootmist seal ei taastata, märkis teine ​​allikas.

Samuti loodetakse optimeerida Toyota Moskva esinduse tegevust.

Kommersant märgib, et ettevõte soovib vabaneda nii tehase kui ka kontori töötajatest «normaalselt»– neile makstatakse suurt koondamishüvitist, mis võib ulatuda aastapalgani.

Teadupoolest, peatas Toyota märtsi alguses tarned Venemaale ja tootmise Peterburi autotehases. Samal ajal teatas ettevõte, et ei plaani tehast sulgeda ega Venemaa turult lahkuda.

Toyota Venemaa esindus registreeriti 2001. aastal. Ettevõtte filiaaliks on Toyota Peterburi tehas, mille võimsus on 100 000 sõidukit aastas. Ettevõte käivitati 2007. aasta lõpus ning tootis Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumiga sõlmitud SPIC raames mudeleid RAV4 ja Camry. Toyota investeeris lepingu alusel kokku 20 miljardit rubla.

Euroopa Ettevõtete Liidu (AEB) andmetel langes Toyota müük Venemaal 2022. aasta esimesel poolel 2,8 korda, 20 337 ühikuni. Turuosa oli 5,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles