EKSKLUSIIVNE ⟩ «Putini parema käe» perel on Eestis oma paradiisinurgake, milleni sanktsioonid pole jõudnud (9)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy

Lohusalu alevis asuvate tagasihoidlike suvilate seas hakkab silma suur hall maja, mis kinnistusraamatu järgi kuulub Venemaa presidendi administratsiooni juhi Anton Vaino emale. Putini kõrge ametnik on kantud EL-i sanktsioonide nimekirja. Kuidas Vaino selle maja oma valdusse sai, kas tema ema on ametlik omanik ja kas kinnistule kehtestatakse sanktsioonid?

Varem on Eesti meedia juba kirjutanud mingist Lohusalus asuvast suvilast, mis väidetavalt kuulub Anton Vaino tädile Tatjana Ježevskajale. Siis tehti kahetsusväärne viga, sest tegelikult on Ježevskaja Kremli tähtsaima eestlase ema. Seda kinnitavad nii sõltumatud Venemaa ajakirjanikud kui ka genealoogia veebisait Geni. Võib-olla tekkis segadus Tatjana teise abielu tõttu, mille tulemusena muutis ta oma perekonnanime.

Varem oli sellel kohal tagasihoidlik puidust suvila, mis kuulus Eesti NSV Kommunistliku Partei juhile Karl Vainole, kes oli Anton Vaino vanaisa. Erastamise käigus läks suvila Anton Vaino emapoolse vanaisa Erik Galinski omandusse.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles