President Karis avas USAs Eesti kasvuettevõtte peakontori

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
President Alar Karis (keskel) avamas Clevoni peakontorit.
President Alar Karis (keskel) avamas Clevoni peakontorit. Foto: President Alar Karise Facebooki lehekülg

President Alar Karis avas neljapäeval Ameerika Ühendriikides Dallases Fort Worthis Clevoni peakontori.

Clevon on tänavu aprillis pakiautomaatide tootja Cleveronist eraldunud isejuhtivaid robotkullereid arendava Cleveron Mobility brändinimi.

«Idufirmad ja digisektor on olnud Eesti majanduse üheks kiiremini kasvavaks valdkonnaks. On aeg tuua meie digisektori innovatsioon ülejäänud majandusse ja laiemalt maailma. Clevon on näide selle võimalikkusest. Kombineerides tehnoloogiat ettevõtlusega on Clevon suutnud luua midagi, mis muudab kogu mobiilsussektorit ja loodetavasti aitab muuta maailma paremaks,» sõnas Eesti riigipea.

«Clevon kuulub nende ettevõtete sekka, kes tutvustavad Eesti tehnoloogiasektori edulugu kogu maailmale. Tegemist on Viljandist pärit idufirmaga, kes tõestas, et ettevõtlus aitab ka edendada kohalikku kogukonda ning uuendused ei pea tulema ainult pealinnast ja äritõmbekeskustest,» ütles Karis.

Eesti on president Karise sõnul rahvusvaheliselt tuntud kui silmapaistev koht uuenduslikuks ettevõtluseks. «Meie suurepärane ettevõtluskeskkond on sünnipaigaks kümnele ükssarvikule. Loodame, et aastaks 2025 on Eestis juba 25 ükssarvikut ja et üks neist on Clevon,» lisas riigipea. President Karis väljendas lootust, et Clevoni isejuhtivad elektrisõidukid saavad olema osa transpordi tulevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles