Microsoft avaldas kaks tegurit, mis hoiavad noori tööl lahkumisavaldust esitamast

PM Majandus
Copy
Noored ootavad tööandjalt erinevad lahendusi.
Noored ootavad tööandjalt erinevad lahendusi. Foto: Austin Distel/ Unsplash

Nooremaid töötajaid on üha keerulisem ettevõttes hoida. Kõrgem palk ning erinevad kontoris pakutavad hüved ei pruugi enam olla piisav. Noored otsivad kasvuvõimalusi ettevõtte sees ning vabadust  väljaspool igapäevatööd ettevõtlusega tegeleda.

Nii selgus Microsofti 11 riigis 20 000 töötaja seas läbiviidud uuringust, vahendab populaarne USA investorite kanal CNBC. 

Aasta alguses oli Microsoft töötajate seas läbiviidud uuringus tuvastanud, et 52 protsenti küsitluses osalenud noortest inimestest, millenniumi ning z-põlvkonna esindajatest tunnistasid, et kaaluvad sel aastal tõenäoliselt tööandja vahetust. Aga kõik pole kadunud ning tööandjatel on lootus noori enda ettevõttega siduda.

Nimelt tunnistas 73 protsenti millenniumi ning z-põlvkonna esindajatest, et jääksid tööandja juurde püsivamalt, kui ettevõttes oleks võimalik lihtsalt ning kiiresti erinevatel töökohtadel liikuda. Samuti suhtuvad nad ettevõttesse soosivamalt, kui tohivad lisaraha teenimiseks teha mujal tööampse või olla ettevõtjad.

Microsoft määratleb z-generatsioonina 18–26-aastaseid ning millenniumi põlvkonna esindajateks 27-41-aastaseid inimesi.

Ühe lahkumisplaanide põhjusena nimetasid uuringus osalejad uskumust, et õppimiseks ning edasiarenguks tuleb liikuda uude ettevõttesse. Nimelt vastas 55 protsenti küsitletutest, et nende hinnangul on ettevõttest lahkumine parim viis oma oskusi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles