Tesla kutsub tagasi üle miljoni sõiduki

PM Majandus
Copy
Tesla elektriauto New Yorgis laadimisdokis.
Tesla elektriauto New Yorgis laadimisdokis. Foto: BRUCE BENNETT/Scanpix

Autotootja Tesla kutsub USAs tagasi ligi 1,1 miljonit sõidukit, kuna nende elektriliste akende automaatika ei pruugi takistuse tuvastamise järel õigesti reageerida.

Elektriautode tootja teatas USA liiklusohutusametile (NHTSA), et probleemi kõrvaldamiseks pole sõidukeid vaja siiski füüsiliselt tagasi kutsuda ning probleemi likivdeerimiseks piisab üle õhu tehtavast tarkvarauuendusest. Tagasikutsumine hõlmab nii Model 3, Model Y, Model X kui ka Model S mudeleid. 

Tesla lisas, et nad ei ole teadlikud probleemiga seotud garantiinõuetest, avariidest, vigastustest või surmajuhtumitest.

USA liiklusohutusamet kommenteeris, et automaatselt sulguv aken ilma korraliku tagasiminekusüsteemita võib avaldada akna vahele jäänud juhile või reisijale liigset jõudu ja suurendab vigastuste ohtu. NHTSA sõnul ei vasta automaatika ka elektrilistele akendele seatud ohutusstandardile.

Tesla ütles, et probleemi tuvastasid ettevõtte enda töötajad augustis tehtud testide käigus. Pärast ulatuslikke täiendavaid katseid tegi Tesla kindlaks, et akende pigistustuvastuse ja tagasitõmbesüsteem ei vasta nõuetele. 

Alates 13. septembrist said Tesla tootmises olevad ja tarnitud sõidukid tarkvarauuenduse, mis seab nende elektriajamiga akende töö nõuetele vastavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles