Konkurentsiameti nägemus elektrihinnast erineb Eesti Energia omast (10)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Konkurentsiameti augustis ametisse astunud juhi Evelin Pärn-Lee sõnul on amet läbirääkimistel Eesti Energiaga võrdväärne vastane.
Konkurentsiameti augustis ametisse astunud juhi Evelin Pärn-Lee sõnul on amet läbirääkimistel Eesti Energiaga võrdväärne vastane. Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee möönab, et kui regulaator oleks Eesti Energiaga universaalteenuse hinna osas täielikult ühel meelel, oleks kauaoodatud taks juba selge.

Konkurentsiamet lubas 17. augusti 4000-eurose hinna põhjust uurida ning analüüsi tulemuse kuu aja jooksul avaldada. Kuu on möödas, millised on järeldused?

Kui me uurimise algatasime, arvasime, et saame kuu ajaga materjali läbi töötatud. Kuna uurimine on olnud rahvusvaheline ja sinna on kaasatud ka meie Läti ja Leedu kolleegid, on läinud loodetust kauem. Oleme aga jõudnud nii kaugele, et mitmed kohtumised nii Läti ja Leedu kolleegidega kui ka Nord Pooliga on peetud ning mingi ettekujutus on meil tekkinud.

Nii?

On üsna kindel, et tootmispuudust 17. augustil ei olnud ja ebamõistlikult kõrge hinna tekitas olukord, kus süsteem lükkas ühe tootja pakkumused lihtsalt korduvalt ja korduvalt tagasi. See ei olnud üksikjuhtum, vaid kõrvale jäid mitmed pakkumused. Sellest tulenevalt koostasime uurimise käigus ka soovitused Nord Poolile. Palusime neil välja töötada või vähemalt mõelda Balti turule sobivate toodete peale, arvestades, et turg on väike ja suhtelises defitsiidis. Plokkpakkumused ei ole oma olemuselt halvad, aga praegusel kujul ei pruugi need meie turule sobida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles