Monese kaasas 35 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Monese asutaja Norris Koppel.
Monese asutaja Norris Koppel. Foto: Ben Gold

Eesti juurtega rahvusvaheline finantstehnoloogia ettevõte Monese teatas 35 miljoni dollari suuruse investeeringu kaasamisest strateegilise partnerluse raames ühelt maailma suurimalt pangalt HSBC.

Selle investeeringuga kokku on Monese kaasanud 208 miljonit dollarit, sealhulgas investoritelt, nagu Kinnevik, PayPal, Investec, Augmentum ja Outward VC, teatas ettevõte.

Investeering on osa laiemast strateegilisest partnerlusest, mis keskendub Monese uusima ärisuuna, ettevõtetele suunatud pilvepõhise pangandusteenuse platvormi arendamisele. Platvormi kaudu saavad finantsasutused ja teised ettevõtted digitaalseid pangandusteenuseid ise pakkuma hakata. Teisipäeval välja kuulutatud uus rahastus toetab Monese platvormi jätkuvat kasvu.

HSBC digitaalse partnerluse ja innovatsiooni juhi Catherine Zhou sõnul on HSBC-l hea meel investeerida Monesesse kui turu juhtivasse finantstehnoloogia ettevõttesse. «Investeering tagab meile tugevama strateegilise koosluse ja võimaldab meil partneritena oma tugevaid külgi võimendada,» ütles ta.

Monese asutaja ja tegevjuhi, eestlase Norris Koppeli sõnul näitab ülemaailmse suurpanga toetus Monese platvormi võimekust ja investorite jätkuvat huvi platvormi vastu.

«HSBC kui silmapaistev partner ja investor toob meile lisakogemuse suurepärasel tasemel pangandusteenuste pakkumisel. Oleme valmis selle partnerlusega jõudsalt edasi liikuma,» lisas ta.

2021. aasta septembris teatas Monese uue ärisuunana oma pilvepõhise platvormi käivitamisest ja strateegilisest partnerlusest rahvusvahelise Investec pangaga. Investec oli Monese uue ärisuuna esimene klient ning juhtis ühtlasi Monese ülemärgitud C-seeria investeeringuvooru. Lisaks uuele platvormi ärisuunale on Monese endiselt keskendunud digitaalsete finantsteenuste pakkumisele miljonitele tarbijatele  14 keeles ja 31 Euroopa riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles