Graafik ⟩ Sanktsioonid mõjuvad: Vene majanduse allakäik kiireneb (2)

Erkki Erilaid
Copy
Venemaa ei jää ilma mitte ainuüksi lääneriikide rahast, vaid ka tehnoloogiast. Näiteks on tulnud juba leppida tõigaga, et ABS-piduritega autosid Venemaal enam toota ei saa.
Venemaa ei jää ilma mitte ainuüksi lääneriikide rahast, vaid ka tehnoloogiast. Näiteks on tulnud juba leppida tõigaga, et ABS-piduritega autosid Venemaal enam toota ei saa. Foto: GLEB STOLYAROV

Venemaa majanduse väljavaated on järsult halvenenud juba enne seda, kui jõustuvad sanktsioonid naftale ja naftatoodetele.

Esimene viide tagasilöögile oli eelarvelaekumiste kiire vähenemine augustis, mis näitab, et riigi energiaekspordi tulu on järsult vähenenud. Lääne kehtestatud sanktsioonid, Vene naftatarnete vältimine ja peaaegu lakanud gaasieksport Euroopasse kajastusid esimest korda korralikult Venemaa tuludes. Kui Venemaa eelarve oli aasta esimese seitsme kuuga peaaegu 500 miljardi rubla võrra ülejäägis, siis eelmisel kuul langes kumulatiivne ülejääk kõigest 137 miljardi rublani. Analüütikute hinnangul viitab see suurele eelarvedefitsiidile augustis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles