Ametiühing andis Narva elektrijaamadele streigiteate üle

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva elektrijaamade kõrged korstnad paistavad sealkandis kõikjale kätte.
Narva elektrijaamade kõrged korstnad paistavad sealkandis kõikjale kätte. Foto: Toomas Huik

Narva Elektrijaamade ametiühing kavatseb reedel vähendada elektrijaama võimsust poole võrra ja peab praegu läbirääkimisi ettevõtte juhtkonnaga, kuidas oma soovi tehniliselt teostada.

Narva Elektrijaamade ametiühingu juht Vladimir Aleksejev ütles e24-le, et andis tund aega tagasi üle ametliku streigiteate ettevõtte juhule Tõnu Aasale. Aleksejev kinnitas, et ametiühing kavatseb reedel kella 7-19 vähendada jaama tootmisvõimsust poole võrra. Ametiühing alustas ettevõtte juhtide läbirääkimisi, kuidas tehniliselt teostada jaamas võimsuse alandamist.

Kõik elektrijaamade töötajad streikida ei saa, sest jaama pole võimalik tunni pealt seisata. Aleksejev kinnitas, et hädavajalikud osakonnad jätkavad tööd.

Aleksejev kinnitas, et ametiühingu enam kui 900 liikmest on 90 protsenti ühinenud streigiga. Elektrijaamade ametiühing toetab streigiga õpetajate palganõudmisi, aga samuti soovib, et valitsusliit loobuks soovist kaotada vabatahtliku töölt lahkumise hüvitis. Lisaks nõuavad energeetikute ametiühingud, et valitsusliit alustaks kõnelusi töötukassa reservide kasutamise üle ning arvestaks ametiühingute arvamusega kollektiivlepinguseaduse muutmisel.

«Töötukassa on kolmepoolset institutsioon, mida ei saa üks pool võimupositsioonilt käsutada,» ütles energeetikatöötajate ametiühingu liidu juht Sander Vaikma.

«Me ei ole sellega nõus, et tööandja võiks liiga lihtsalt kollektiivlepingust taganeda,» lisas Vaikma.

Nii Vaikma kui ka Aleksejev kinnitasid, et streik elektrijaamades on seaduslik.

«Ühiskond peab harjuma, et streigi seaduslikkuse otsustab kohus, mitte ei peaminister ega keegi teine,» ütles Aleksejev.

Saamata jäänud palga korvab energeetikuile ametiühingu streigikassa, samuti korraldatakse kassa kulul töötajate lõunasöök. Aleksejev märkis, et streigikassast kulutatav summa on ärisaladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles