Saksamaa sõlmib AÜE-ga gaasilepingu Vene lõhe vähendamiseks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Saksamaa kantsler Olaf Scholz.
Saksamaa kantsler Olaf Scholz. Foto: IMAGO/Political-Moments

Saksamaa võib lähipäevil tagada Araabia Ühendemiraatidest veeldatud maagaasi tarned, mis on osa riigi püüdlustest tasakaalustada Venemaa tarnete vähenemist, vahendab Reuters.

Saksamaa kantsler Olaf Scholz peaks pühapäeval Araabia Ühendemiraatides toimuva visiidi ajal sõlmima veeldatud maagaasi ehk LNG lepingu, ütles tema asekantsler ja lisas, et Saksamaa otsib uusi partnereid Venemaa energiaimpordi asendamiseks.

«Gaasipakkumine laieneb aeglaselt. Valitsus peab läbirääkimisi paljude riikidega,» ütles majandusminister Robert Habeck, viidates oma märtsis toimunud reisile Katari ja Araabia Ühendemiraatidesse.

Saksamaa soetab LNG-terminale, et mitmekesistada oma gaasitarneid. Habeck ütles Põhja-Saksamaal Lubminis peetud kõnes, et valitsus loodab riiklikult renditud ujuva ladustamis- ja taasgaasistamisüksuse (FSRU) tööle saada kõige varem 2023. aasta lõpuks.

«Me peame näitama, et sellistel aegadel suudame planeerida, lubada ja ehitada kiiremini, kui see Saksamaal tavaliselt toimub,» ütles Habeck ja lisas, et head näited selle kohta on LNG-projektid Wilhelmshavenis ja Brunsbüttel.

«On hea ja teostatav võimalus, et kaks FSRU-laeva suudavad aastavahetusest alates lülituda Saksamaa gaasivõrku,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles