Nii Kadi kui Kaie on pikemat aega olnud smuuti usku. Smuutisegude tootmise idee tekkis Kadil siis, kui ta aitas pisikese beebi kõrvalt vanematel Kuressaares asuva Vanalinna kohvikuga toimetada. Naised võtsid nõuks klientidele smuutisid pakkuma hakata. Nii sündiski toode, mis on lisatud suhkrute vaba, vegan ja sobib laiale sihtrühmale. Eelistatakse kodukandi kasvatajaid, oluliseks peetakse maksimaalselt kohaliku tooraine kasutamist, juurvilju saadakse Rautsi talust Saaremaalt, mustikad ja maasikaid Lõuna-Eestist.
Naised tõdevad, et töö pereettevõttes on sujunud ladusalt, neile on meeltmööda võimalus kohe esilekerkivate teemade üle arutleda. «Emotsioone meil ema ja tütrena jagub, põhiliseks vaidlusteemaks on smuutide maitsekombinatsioonid, kõik ülejäänu, mis tööd puudutab, sujub kenasti! Mõlemal on omad valdkonnad tegelemiseks ja olulised ideed arutame omavahel läbi ning otsused sünnivad konsensuslikult. Veedame enamik tööpäevi koos ja töö ühise eesmärgi nimel on meid veelgi enam liitnud!» ütleb Kadi.
Pere- ja kolleegide peal testitud ja heaks kiidetud!
Kui iga päev toimetab arendus- ja müügiprotsessi puudutavaga ema ja tütre tandem ning tootmisse on tööle võetud kaks inimest, siis testimisjärgus toodete puhul kaasatakse ka kohviku meeskond. «Meil on oma testrühm, mis koosneb ligemale 20 inimesest ja kelle arvamus loeb! Eesmärk on saada maitse nii heaks, et midagi magusat lisada ei ole vaja. Testimise tulemusel saavutatud maitsekombinatsioonid on osutunud ajas vastupidavaks ja paljud smuutide segud on tootevalikus ettevõtte algusajast saati. Näiteks 2019. aastal loodud Sume Red – segu mustikatest, maasikatest, banaanidest ja õuntest,» avaldab Kadi.