Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ema-tütre ettevõtmine ühel maitsel ja nõul

Copy
Smuuti on hea võimalus oma toidulauale rohkem puu- ja köögivilju lisada!
Smuuti on hea võimalus oma toidulauale rohkem puu- ja köögivilju lisada! Foto: Erakogu

Sume Smuuti loojad Kadi Hiie ja Kaie Ilmjärv teavad hästi, mida tähendab töö pereettevõttes. Ema ja tütar tõdevad, et kuigi vahel tekitavad uued maitsekombinatsioonid vaidlusi, kulgeb tööalaselt kõik sujuvalt ja kellegi teisega nad ettevõtet ei teeks! Tandemina toimetama asumisest täitus neil sel sügisel 4 aastat!

Nii Kadi kui Kaie on pikemat aega olnud smuuti usku. Smuutisegude tootmise idee tekkis Kadil siis, kui ta aitas pisikese beebi kõrvalt vanematel Kuressaares asuva Vanalinna kohvikuga toimetada. Naised võtsid nõuks klientidele smuutisid pakkuma hakata. Nii sündiski toode, mis on lisatud suhkrute vaba, vegan ja sobib laiale sihtrühmale. Eelistatakse kodukandi kasvatajaid, oluliseks peetakse maksimaalselt kohaliku tooraine kasutamist, juurvilju saadakse Rautsi talust Saaremaalt, mustikad ja maasikaid Lõuna-Eestist.

Artikli foto
Foto: Erakogu

Naised tõdevad, et töö pereettevõttes on sujunud ladusalt, neile on meeltmööda võimalus kohe esilekerkivate teemade üle arutleda. «Emotsioone meil ema ja tütrena jagub, põhiliseks vaidlusteemaks on smuutide maitsekombinatsioonid, kõik ülejäänu, mis tööd puudutab, sujub kenasti! Mõlemal on omad valdkonnad tegelemiseks ja olulised ideed arutame omavahel läbi ning otsused sünnivad konsensuslikult. Veedame enamik tööpäevi koos ja töö ühise eesmärgi nimel on meid veelgi enam liitnud!» ütleb Kadi.

Pere- ja kolleegide peal testitud ja heaks kiidetud!

Kui iga päev toimetab arendus- ja müügiprotsessi puudutavaga ema ja tütre tandem ning tootmisse on tööle võetud kaks inimest, siis testimisjärgus toodete puhul kaasatakse ka kohviku meeskond. «Meil on oma testrühm, mis koosneb ligemale 20 inimesest ja kelle arvamus loeb! Eesmärk on saada maitse nii heaks, et midagi magusat lisada ei ole vaja. Testimise tulemusel saavutatud maitsekombinatsioonid on osutunud ajas vastupidavaks ja paljud smuutide segud on tootevalikus ettevõtte algusajast saati. Näiteks 2019. aastal loodud Sume Red – segu mustikatest, maasikatest, banaanidest ja õuntest,» avaldab Kadi.

Sume Red sündis ettevõtte algusajal ja on siiani üks klientide lemmikuid.
Sume Red sündis ettevõtte algusajal ja on siiani üks klientide lemmikuid. Foto: Erakogu

«Smuuti on hea võimalus köögivilju tarbida ja nii oma toidulauale vitamiine lisada. Meie ühe smuutisegu sees on näiteks peet! Smuuti aitab lapsi puu- ja köögivilju sööma saada, lisaks on see toitev vahepala!» võtab Kaie smuuti tarbise plussid kokku.

«Me pakume toodet, mis on 100 protsenti tervislik ja lisaks ka maitsev! Värske toorainega smuuti valmistamine osutus keeruliseks, sest marjad ja puuviljad riknevad kiirelt. Kuna meil oli toimiv koduse smuutisegu põhiretsept olemas, siis otsustasime selle sügavkülmutada. Kohvikus toimis selline lahendus hästi, sest valmis segule tuleb lisada ainult vett! Peale 8 kuud väldanud tootearendust jõudsid esimesed smuutisegud poelettidele ja nüüdseks oleme esindatud üle 300 kaupluses,» ütleb Kadi.

Tutvu ja registreeri end ettevõtlusnädalale ja vaata online-konverentsi 03.10.

Copy
Tagasi üles