Eesti Raudtee hakkab Aegviidu-Tapa-Tartu raudteed elektrifitseerima

PM Majandus
Copy
Aegviidu raudtee läheb elektrifitseerimisele.
Aegviidu raudtee läheb elektrifitseerimisele. Foto: Mailiis Ollino

Eesti Raudtee kuulutas välja Aegviidu-Tapa-Tartu raudteelõigu elektrifitseerimise hanke pikema eesmärgiga elektrifitseerida täielikult Tallinna-Tartu raudteeliin aastaks 2024.

«Hange on mahu mõttes märgiline, kuna selle eesmärgiks on leida partner korraga nii Aegviidu-Tapa-Tartu kontaktvõrgu kui ka veoalajaamade tööprojektide koostamiseks, seadmete tarneks, süsteemide ehitamiseks, kui ka edasiseks hooldamiseks,» ütles AS Eesti Raudtee elektrivõrkude ameti juht Andrus Alas.

Alase sõnul on projekti ajakava üsna pingeline, sest pea 200-kilomeetri pikkuse kontaktvõrgu ja mitme veoalajaama ehitamine kahe aastaga on tõsine väljakutse, mis ilmselt eeldab pakkujatelt koopereerumist. «Vastasel juhul on meie hinnangul hanke mahtu tähtajaks täita väga keeruline,» märkis ta.

Vastavalt elektrifitseerimise projektile ehitatakse Aegviidu-Tapa-Tartu kontaktvõrk 25 kilovoldisele pingele ning veoalajaamad on eelprojektis planeeritud Tapale, Jõgevale ning Tartusse. Ehitustöödega tuleb hanke võitnud töövõtjal saada lõpusirgele 2024. aasta detsembrikuuks.

Pakkumisi oodatakse hankele kuni 31. oktoober 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles