Uus nr. 2 ⟩ India tööstur möödus Jeff Bezosest rikaste edetabelis

Ronald Reinap
, reporter
Copy
India miljardär Gautam Adani.
India miljardär Gautam Adani. Foto: SAM PANTHAKY

India suurärimehe varandus on 2022. aastal tõusnud rohkem kui kellelgi teisel, samal ajal kui USA tehnoloogiaaktsiad, nagu Amazon, on väärtust kõvasti kaotanud.

India suurärimees Gautam Adani, kes on sel aastal kiiresti tõusnud rikkuse edetabelis, möödus Jeff Bezosest ja tõusis maailma rikkuselt teiseks inimeseks, vahendab Bloomberg.

60-aastane Adani, kes alustas aastat Bloombergi miljardäride edetabelis 14. kohal, omab nüüd 146,9 miljardi dollari suurust varandust, mis jääb alla vaid Elon Muski 260 miljardi dollari suurusele varandusele. Tema lipulaeva Adani Enterprises aktsiad kerkisid sel nädalal rekordtasemele ja mõned tema kontserni ettevõtted on alates 2020. aastast tõusnud enam kui 1000 protsenti.

Bezose netoväärtus langes tänase seisuga 145,8 miljardile dollarile, kuna järjekordne tehnoloogiaaktsiate langus tabas taas rikkaimate ameeriklaste varandust. Muutus rikkuse edetabelis võib olla ajutine ja sõltub suuresti nii Amazoni aktsiatest, mis on sel aastal enam kui 26 protsenti langenud, kui ka Adani Enterprisesi aktsiatest.

Adani edestas veebruaris esimest korda India Mukesh Ambanit kui rikkaimat Aasia inimest ning möödus viimase kahe kuu jooksul Bill Gatesist ja prantslasest Bernard Arnault'st.

Adani teenis oma varanduse sadamaäris ja toormega kaubeldes ning juhib nüüd India suuruselt kolmandat konglomeraati, mis on muu hulgas tegev valdkondades, nagu söekaevandamine, toiduõlid, lennujaamad, andmekeskused, taastuvenergia ja uudismeedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles