KARMID NUMBRID Eesti on Euroopa Liidu kindel hinnatõusu liider (7)

BNS
Copy
Kreeklased 15.septembril Ateenas kiire hinnatõusu ja madalate palkade üle meelt avaldamas. Kreekas kerkisid kaupade ja teenuste hinnad augustis aastataguse ajaga võrreldes 11,2 protsenti.
Kreeklased 15.septembril Ateenas kiire hinnatõusu ja madalate palkade üle meelt avaldamas. Kreekas kerkisid kaupade ja teenuste hinnad augustis aastataguse ajaga võrreldes 11,2 protsenti. Foto: Nikolas Georgiou/ ZUMA Press Wire/ Scanpix/

Augustis kiirenes Eurostati täpsustatud andmetel aastainflatsioon Eestis 25,2 protsendini, Lätis 21,4 protsendini ja Leedus 21,1 protsendini, mis olid sarnaselt mai, juuni ja juuliga Euroopa Liidu (EL) kõrgeimad inflatsioonimäärad.

Euroala keskmine aastainflatsioon kiirenes juuli 8,9 protsendilt augustis 9,1 protsendini, aasta varem augustis oli näitaja 3 protsenti. EL-is kiirenes näitaja kuuga 9,8 protsendilt 10,1 protsendini, olles aasta varem olnud 3,2 protsenti, selgub Eurostati andmetest. Eestis oli 2021. aasta augustis inflatsioonimäär 5 protsenti.

Euroala liikmesriikidel, kelle kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon madalaim Prantsusmaal, 6,6 protsenti. Järgnesid Malta ja Soome, vastavalt 7 ja 7,9 protsendiga.

Juuliga võrreldes aeglustus inflatsioon 12 liikmesriigis ja kiirenes 15 riigis.

Inflatsiooni kiirenemisesse euroalal panustasid eelmisel kuul enim, 3,95 protsendipunktiga, energiahinnad. Sellele järgnesid 2,25 punktiga toidu-, joogi- ja tubakakaubad, 1,62 punktiga teenused ning 1,33 punktiga tööstuskaubad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles