Estover ostab kahjumis Saaremaa Piimatööstuse (2)

PM Majandus
Copy
Saaremaa Piimatööstuse juht Valdis Noppel
Saaremaa Piimatööstuse juht Valdis Noppel Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

SEB Pank toetab Eesti ühe suurima piimatööstuskontserni United Estover Group laienemist, finantseerides Saaremaa Piimatööstus AS ostu-müügi tehingut. 

SEB ettevõtete panganduse juht Artjom Sokolov näeb grupi laienemises pikaajalist mõju. «Eesti ettevõtete konkurentsivõime tugevnemine välisturgude suunal on alati edasiviiv jõud ning põllumajanduse kiire arengu juures on oluline näha oma ettevõtte potentsiaali ning seda õigel ajal realiseerida. Antud tehing mõjutab kindlasti positiivselt kogu meie piimandussektorit, annab parema konkurentsivõime saarte piimatootjatele ning innustab ettevõtteid oma ambitsioone püüdma,» kommenteeris Sokolov.

Saaremaa Piimatööstuse ostuga soovib United Estover Group täiendada oma eesmärki selles, et olla jätkuvalt Eesti juustukultuuri arendaja ning pakkuda rikkalikku valikut kodu- ja välismaa kvaliteetseid juustutooteid, olles innovaatiline ning paindlik müüja ja koostööpartner nii Eesti kui ka Euroopa turul tervikuna.

«Sõlmitud koostööleping võimaldab meil ostu-müügi protsessiga algust teha ning see omakorda aitab kahel ainsal 100 protsenti Eesti kapitalil põhineval juustutööstusel liikuda seatud eesmärkide poole. Näeme, et piimatööstus üldiselt liigub innovaatilisema tuleviku poole ning see on ka meie strateegiasse sisse kirjutatud. Täname SEB Panka professionaalse koostöö ning ettevõtte arengu toetamise eest,» kommenteeris United Estover Group Juhatuse liige Ago Teder.

Eelmise aasta majandusaasta aruanne näitab, et Saaremaa Piimatööstus oli aasta kokkuvõttes 25,9 miljoni eurose käibe juures 754 499 euro suuruses kahjumis. Tunamullune kahjum oli 733 918 eurot.

United Estover Group OÜ majandusaasta aruandes seisab, etettevõtte eelmise aasta müügitulu oli 122 663 miljonit eurot ning puhaskasum 65 477 eurot.

Estoveri omaniku Ago Tederi võrgustikku kuuluvad ka Estover OÜ, Eesti juust OÜ, Hiirte juust OÜ, Estover Piimatööstus OÜ, Estover SPT OÜ.

Saaremaa Piimatööstus tegeleb saarte piima kokkuostu ning sellest juustu, või ja muude piimatoodete valmistamisega. «Kõik senised Saaremaa Piimatööstuse tooted jäävad alles ka peale ostu-müügi tehingut. Ehk et kliendid oma lemmikute kadumise ja kvaliteedi pärast muretsema ei pea, pigem lisandub juurde uusi tooteid,» täiendas Teder.

«Meil on hea meel tõdeda, et United Estover Group kannab edasi samu väärtusi, mida meie Saaremaa Piimatööstuses hindasime. Oluline on, et saarte piim jõuaks ka edaspidi soovitud toodete kaudu tarbijateni,» kommenteeris tehingut Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Valdis Noppel.

United Estover Group tugineb 100 protsenti Eesti kapitalil ja pakub täna tööd ligi 250 inimesele.

Tehing vajab jõustumiseks Saaremaa Piimaühistu üldkoosoleku ja konkurentsiameti nõusolekut.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles