Eesti Energia lubab aidata suurtarbijatel hinda fikseerida. Aga milline on hind? (7)

Postimees
Copy
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia kinnitab, et ettevõte pakub keerulise talve eel fikseeritud hinda kõigile klientidele, sealhulgas suurettevõtetele, olenemata nende tarbimismahust.

«Näeme järjest enam energiaturgudel äärmist volatiilsust. Kui elektrikulud moodustavad märkimisväärse osa ärikuludest, võib taoline volatiilsus panna kogu äritegevuse küsimärgi alla. Eestis on küllaldaselt ettevõtteid, kes ei ole energiahindade riski kuidagi maandanud ja on seega turgude meelevallas,» selgitas juhatuse liige Agnes Roos.

Roos kinnitab, et ettevõte on pakkunud ja pakub ka edaspidi fikseeritud pakette. «Iga suurkliendi puhul on lähenemine personaalne ja paindlik,» ütles ta ja lisas, et praegu peab arvestama sellega, et fikseeritud hind ei ole energiakriisi tõttu nii soodne kui aasta või pool tagasi, aga see võimaldab siiski ettevõttele kindlust pakkuda.

«Näiteks kolmeaastase lepingu hinnad jäävad täna ärikliendi jaoks 250 eur/MWh kanti, 10-aastase lepingu puhul võib see hind jääda 160-180eur/MWh ümbrusesse,» lausus Roos.

Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos.

Roos selgitas Postimehele, et täpne pakkumine sõltub juba ettevõtte tarbimise mahust ja profiilist (kuidas tarbimine jaguneb päeva lõikes). «Näiteks kolmeaastase lepingu hinnad jäävad täna ärikliendi jaoks 250 eur/MWh kanti, 10-aastase lepingu puhul võib see hind jääda 160-180eur/MWh ümbrusesse,» lausus Roos.

Eesti Energia äriklientide hulgas on fikseeritud hinnaga liha-, piima- kui ka pagaritööstusi, samuti töötleva tööstuse ja avaliku sektori kliente. «Üle 1000 MWh aastatarbimisega suuräriklientidest on 300 hinna fikseerinud – nende tarbimismaht moodustab 40 protsenti kõigist äriklientidest,» ütles Roos.

Roosi sõnul on efektiivseim viis ettevõtte energiakulusid kokku hoida seda ise tootes. «Kõige soodsam on praegu ettevõttel elektrit ise toota – näiteks päikesepaneelide abil, paljud seda lahendust ka kasutavad,» tõdes Roos.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles