Enefit Green ootab koos oma investoritega selgeid sõnumeid (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim ootab Brüsselist ja Eesti valitsuselt selgust elektriturgu mõjutavate muutuste kohta.
Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim ootab Brüsselist ja Eesti valitsuselt selgust elektriturgu mõjutavate muutuste kohta. Foto: Madis Veltman

Enefit Green ootas huviga Euroopa Komisjoni sel kolmapäeval avaldatud ettepanekuid energiakriisi lahendamiseks ja sama suure põnevusega jälgitakse, milliseks kujunevad Eestis kavandatava elektri universaalteenuse tingimused. Teadmatus muudab tuleviku nähtamatuks nagu autojuhi eest maanteed varjav uduloor, räägib Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim.

Kas Enefit Greeni tulevikuväljavaated on segasemad kui mõne kuu eest?

Läinud aasta suve või sügisega võrreldes on määramatust palju rohkem. Oleme näinud hästi hüplikke ja kõrgeid elektri- ja gaasihindu. Neid võib näha ka tulevikutehingutes, mis näitab, et talv ei tule lihtne. Gaasi hind liigub vastavalt uudistele. Oma rolli mängib see, kui täis on Euroopa gaasihoidlad, kui palju on gaasi puudu. See mõjutab omakorda elektriturgu.

Kuidas Enefit Green elektrit müüb?

Müüme elektrit osaliselt fikshindadega ja Nord Poolil börsihinnaga. Enefit Greenil pole lõpptarbijaid ega seetõttu ka elektripakette.

Kas see tähendab, et universaal­elektri tulek teid ei mõjuta?

Universaalteenuse alus on Enefit Poweri põlevkivist toodetav elekter, mis on juhitav võimsus, mida saab kliendi vajaduste järgi sisse lülitada. Ma arvan, et reguleeritud hinnaga elekter on mõistlik olukorras, kus põlevkivielekter ei loo hinda, mille põhjustab gaasist toodetav elekter.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles