INTERVJUU ⟩ Kadri Simson: säästmine on patriootlik, vähendab Venemaa mõju (4)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
epa10091857 European Commissioner for Energy Kadri Simson speaks to the press at the start of an Extraordinary Transport, Telecommunications and Energy Council focused on Energy at the European Council in Brussels, Belgium, 26 July 2022. EU energy minsters will discuss security of energy supplies to European Union.  EPA/STEPHANIE LECOCQ
epa10091857 European Commissioner for Energy Kadri Simson speaks to the press at the start of an Extraordinary Transport, Telecommunications and Energy Council focused on Energy at the European Council in Brussels, Belgium, 26 July 2022. EU energy minsters will discuss security of energy supplies to European Union. EPA/STEPHANIE LECOCQ Foto: Stephanie Lecocq

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson ütles kolmapäeva õhtul Postimehele antud intervjuus, et peamine eesmärk on hoida lambid põlevana ehk hoida ära elektrikatkestused.

Frans Timmermans rääkis kolmapäeval pressikonverentsil, et politsei ei tule inimeste koju kontrollima, kas tipptunnil on elektriseadmed välja lülitatud. Energiasääst on Eestis täiesti tundmatu maa. Kui keskmine koduperenaine komisjoni ettepanekuid loeb, siis ilmselt on ta täielikus segaduses. Kuidas komisjon kavatseb saavutada elektritarbimise piiramise?

Energiasääst ei ole Eestis tundmatu maa. Inimesed, kes ostavad elektrit börsihinnaga, säästavad tiputunnil elektrit niikuinii, lükates tarbimise tundidele, kus hind ei ole kõrge. See ongi ettepaneku eesmärk, tasandada tarbimist, kus tarbimine on kaetud gaasijaamadega. Eesti jaoks on tähtis, et ei oleks neid tunde, kus tarbimist ükski tootmisvõimsus ei suuda katta ja tuleb kasutada oksjonisüsteme, kus tööstustarbijad ütlevad hinna, millega nad elektrit ei kasuta. Euroopa Komisjon ütleb valitsustele, et nad peavad oksjonisüsteemi parendama ja tugevdama, et ära hoida tunde, kus tootmist tarbimise rahuldamiseks piisavalt ei ole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles