Millised on Ukraina sõja mõjud meie küberturvalisusele

PM Majandus
Copy
Küberturvalisus.
Küberturvalisus. Foto: Sander Ilvest

Millised on Ukraina sõja järelmid küberturvalisusele Põhjamaade ja Balti regioonis ning mis on need sammud, mida iga riik peaks enda kindlustamiseks kübervallas tegema, arutlevad Eesti, Soome, Läti ja Leedu küberkaitse kõige kõrgemad juhid. Kell 17-17.45 toimuvat arutelu saab jälgida Postimehe vahendusel. 

RIA küberturvalisuse teenistuse juht Gert Auväärt, Soome küberkaitsekeskuse juht Sauli Pahlman, Leedu riikliku küberturvalisuse osakonna direktor Jonas Skardinskas ja Läti Kaitseministeeriumi küberturbepoliitika koordinatsioonibüroo juht Edgars Kiukucans arutavad neljapäeval toimuval kõrgetasemelisel konverentsil Ukraina sõja mõju küberturvalisusele. Moderaatoriks on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi küberosakonda juht Liisa Past.

Nordic-Baltic Security Summiti raames toimuva paneeli fookuses on Põhjamaade ja Balti regiooni küberturbeolukord ning sammud, mida iga riik peaks enda kindlustamiseks kübervallas ette võtma. Security Summit toimub kaheteistkümnendat korda ning on regiooni suurim küberkaitsekonverents.

See aasta on konverentsi juhtteemaks riikidevahelise kübersõda kulisside taga toimuv ning rääkimas on mitmeid tipptasemel eksperte. Nende hulgast leiab ka Mikko Hypponeni, kes on üks maailma mõjukamaid küberturvalisuse uurijaid ning Ameerikast ühineb riikidevahelise kübersõja asjatundja Kim Zetteri, kes on põhjalikult uurinud Stuxneti viiruse ja Ukraina elektrivõrgu vastu toime pandud rünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles