SEB tõstis teise samba pensioni suurust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.
SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst. Foto: Toomas Huik

SEB Elu- ja Pensionikindlustus muutis teise samba väljamaksete hinnakirja kliendile soodsamaks, sest soovib pakkuda konkurentsivõimelist lahendust, teatas pank.

«Kuigi praegu on teise samba pensionilepingu kliente veel üsna vähe, on tegemist üsna selgelt aja jooksul kasvava turuga.. Tooteriskidest tingituna oleme teise samba väljamakse kujundamisel hoidnud pigem konservatiivset joont. Teiselt poolt aga peame kindlustama konkurentsivõimelise hinna, sest see on antud teenuse juures kõige tähtsam näitaja,» kommenteeris SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Näiteks 63-aastane pensionile jääv klient, kes on pensioni teise sambasse kogunud 15 000 eurot, hakkab SEB-lt saama igakuiselt 75,90 eurot. Samas, kui samavana klient on kogunud 30 000 eurot oma pensioni teise sambasse, saab sõlmides SEB-ga pensionilepingu igakuiselt oma riiklikule pensionile lisaks 153,50eurot. Vana hinnakirja alusel saaks klient 143,40 eurot.

Praegu on SEB üks kolmest Eesti turul pensioni väljamakse tootelahendust pakkuv finantsettevõte, lisaks Compensa Life´ile ja ERGO-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles