Venemaa minister rahustas kaasmaalasi: uued iPhone'id jõuavad ka meieni

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Pildil Apple'i lipulaev iPhone 14 Pro.
Pildil Apple'i lipulaev iPhone 14 Pro. Foto: BRITTANY HOSEA-SMALL

Kuigi tehnoloogiahiid Apple on Ukraina sõja tõttu Venemaalt lahkunud, lubas riigi tööstus- ja kaubandusminister Deniss Manturov, et uued iPhone 14 jõuavad siiski sinna kohale.

Jõukamad venemaalased on kurtnud, et pärast reisipiirangute kehtestamist ja Apple'i lahkumist riigist ei teki neil võimalust iPhone'i uusima mudeli soetamiseks.

Vene tööstus- ja kaubandusminister Denis Manturovi kinnitusel pole aga muretsemiseks põhjust. «Kui tarbijad soovivad neid telefone osta, siis palun väga. Neil tekib see võimalus,» ütles ta riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti.

Apple peatas kõigi toodete müügi Venemaal pärast seda, kui riik tungis veebruaris Ukrainasse. Piirangust hoolimata on Apple'i nutitelefonid endiselt Venemaale jõudnud läbi Vene valitsuse nn paralleelimpordi skeemi, mille käigus kaubad reeksporditakse Venemaale sõbralikest naaberriikidest ilma kaubamärgiomaniku loata, kirjutab The Moscow Times.

Samas on imporditud nutitelefonid ja muud elektroonikakaubad, mis algselt olid mõeldud müügiks teistes riikides, viinud sanktsioonide all oleva elektroonika hinnad kuni 20 protsenti kõrgemale kui enne invasiooni.

Vaikse ookeani sadamalinnas Vladivostokis peetud majandusfoorumil esinenud Manturov jättis ka täpsustamata, kas paralleelimporditud iPhone 14 hakkab maksma Venemaal rohkem kui teistes riikides. USAs algavad iPhone 14 hinnad 799 dollarist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles