Konflikt peaministriga viis Eesti Energia juhi ametist (9)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Eesti Energia juht Hando Sutter Tallinnas ettevõtte peahoones ülemisel korrusel selle aasta jaanuaris energiakriisi haripunktis, mil oli oht, et majapidamised jäävadki pimedusse.
Eesti Energia juht Hando Sutter Tallinnas ettevõtte peahoones ülemisel korrusel selle aasta jaanuaris energiakriisi haripunktis, mil oli oht, et majapidamised jäävadki pimedusse. Foto: Sander Ilvest

Ühe allika sõnul soovis peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) Eesti Energia (EE) juhatuse esimehe Hando Sutteri välja vahetada juba eelmisel talvel. Põhjuseks leebelt väljendudes ebatäpne info, mida Sutter valitsusele esitas.

Teise allika kinnitusel oli Sutteril ja Kallasel konflikte rohkem kui üks. Allikas kirjeldas Eesti riigi väärtuslikema ettevõtte juhi ja peaministri suhteid kui otsekoheseid, kus vastastikku emotsioone tagasi ei hoitud. Ilmselt ei pea lisama, et emotsioonid ei olnud sõbralikud ega toetavad.

Energiakriis sai alguse juba pisut rohkem kui aasta tagasi, kuid eriti teravalt jõudis see inimeste meeltesse mullu detsembris, mil elektri hind hakkas tegema ennenägematult kõrgeid hüppeid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles