Google'i üle 4 miljardi euro suurune trahv jäi jõusse

Copy
September 2, 2022, Poland: In this photo illustration a Google logo seen displayed on a smartphone. (Credit Image: © Mateusz Slodkowski/SOPA Images via ZUMA Press Wire)
September 2, 2022, Poland: In this photo illustration a Google logo seen displayed on a smartphone. (Credit Image: © Mateusz Slodkowski/SOPA Images via ZUMA Press Wire) Foto: MATEUSZ SLODKOWSKI

Euroopa Liidu tähtsuselt teine kohtuinstants otsustas kolmapäeval jätta jõusse Euroopa Liidu rekordiliselt suure trahvi USA tehnoloogiahiiu Google'i vastu seoses oma Androidi operatsioonisüsteemiga mobiiltelefonides.

Üldkohus teatas avalduses, et kinnitab komisjoni otsust, mille järgi Google kehtestas ebaseaduslikud piirangud Androidi mobiiltelefonide tootjatele, et luua eelis oma otsingumootorile.

Kohus otsustas vähendada trahvi 4,3 miljardilt eurolt 4,125 miljardi euroni.

Tegemist on EL-i ajaloo suurima trahviga, kuigi Google on selle vastu esitatud konkurentsialaseid süüdistusi tõrjunud. Samuti väidab Google, et selle rivaal Apple annab iPhone'i telefonidel selge eelise oma teenustele nagu Safari, kuid EL ignoreerib seda.

Google väidab, et teiste rakenduste alla laadimine Androidi OS-iga telefonidel on väga kerge ning et kliendid ei ole seotud Google'i toodetega.

EL ja hagejad vastasid, et Google kasutas Androidi algusaastatel telefonitootjatega sõlmitud lepinguid oma rivaalide takistamiseks.

Otsust on võimalik kaevata edasi Euroopa Kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles