Eesti Energia otsib uut juhti, Hando Sutter peab lahkuma (21)

PM Majandus
Copy
Eesti Energia juht Hando Sutter
Eesti Energia juht Hando Sutter Foto: Jaan Vanaaseme

Eesti Energia nõukogu otsustas mitte pikendada Hando Sutteri lepingut ja tema volitused juhatuse esimehe ametis lõppevad vastavalt kehtivale lepingule 31. märtsil 2023. Eesti Energia nõukogu alustab sügisel uue juhatuse esimehe otsingutega.

Juhatuse liikme lepingud lõppevad 31. märtsil ka Andri Avilal, Raine Pajol, Margus Valsil ja Agnes Roosil.

Sutter on Eesti Energiat juhtinud 2014. aasta detsembrist ja ettevõtte nõukogu on pikendanud tema lepingut varem kaks korda.

«Sutteri juhtimisel on Eesti Energia teinud läbi murrangulised muutused: arendanud kliendisõbralikke energialahendusi, investeerinud taastuvenergia tootmisse nii Eestis kui naaberriikides, jätkanud põlevkivi väärindamise protsessi ja arendanud ettevõtte juhtimisprotsesse ja sisemist efektiivsust,» ütles nõukogu esimees Anne Mere.

Sutter tunnustas nõukogu selle eest, et uue juhi leidmise protsessiga on aegsasti alustatud. «Energeetikas on mitmeski mõttes tormised ajad. Ka Eesti Energia on jätkuvalt kiires muutuses,» ütles ta ja lisas, et ees seisab eriti keeruline talv ning tema annab oma parima kuni viimase tööpäevani.

Eesti Energia uuelt juhatuse esimehelt oodatakse jätkuvat fookust innovatsiooni- ja arendusprojektidele suurenergeetikas, et tagada keskkonnajalajälje vähendamine, võttes arvesse ettevõtte rolli Eesti elektrienergia varustuskindluse tagamisel.

«Ettevõte peab olema väärtuspõhiselt juhitud ja laiapõhjalise juhtimismeeskonnaga organisatsioon. Eesti Energia mõjutab läbi energiamajanduse kogu Eesti majanduse konkurentsivõimet ja seetõttu peab ettevõte tegema aktiivset koostööd riigi, turuosaliste ning kogukondadega nii Eestis kui ka eksporditurgudel,» ütles Mere.

Eesti Energia strateegia näeb ette pakkuda inimestele kasulikke ja mugavaid energialahendusi ning toota energiat aina keskkonnasäästlikumalt. Selleks on vaja jätkuvalt investeerida taastuvenergia tootmisvõimsuse kasvu ja viia läbi muutus põlevkivielektritootjast süsinikuneutraalseks energia- ja keemiatööstuseks.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles