Saksa kontsern ostab eestlaste kempsuäri

PM Majandus
Copy
Kemmerlingi käimla.
Kemmerlingi käimla. Foto: Dmitri Kotjuh

Välikäimlate rendiga tegeleva OÜ Kemmerlingi omanikud müüvad oma ettevõtmise sakslaste Toi Toi & Dixi kontsernile.

Kemmerlingi omanikfirma Ilves Invest OÜ ja Toi Toi & Dixi Handels-und Verwaltungs GmbH sõlmisid lepingu, mille järgi müüakse Kemmerlingi täisosalus Saksa kontsernile.

Tehingu peamine põhjus on koondumisteate järgi Ilves Investi soov realiseerida Kemmerlingi investeering ja Toi Toi & Dixi kontserni soov laiendada oma tegevuspiirkonda uutele turgudele.

Kemmerligni mullune müügitulu oli 3,7 miljonit eurot ja kasum 0,9 miljonit eurot. Ilves Investi omanikud on võrdsete osalustega Külli Ilves ja Tõnis Ilves.

Toi Toi & Dixi kontsern tegeleb kaubamärkide Toi Toi ja Dixi kaudu peamiselt teisaldatavate sanitaarseadmete tootmise, müügi ja rentimisega ning erinevate kõrvalteenuste, nagu seadmete transport, puhastamine ja koristamine, pakkumisega Saksamaal ja mitmetes teistes Euroopa riikides, ent ei tegutse Eestis.

Kontserni enamusosalus kuulub kaudselt Apax IX Fund investeerimisfondile, mida valitseb Ühendkuningriikides registreeritud Apax Partners LLP.

Kemmerling on Eesti ettevõtja, mis rendib mobiilseid välikäimlaid ja teisi seonduvaid tooteid üle Eesti. Ettevõtja pakub oma tootevalikus ka muid väliüritustel ja ehitusel vajalikke tooteid, näiteks piirdeaedu, tribüüne, ehitussoojakuid ja erinevad elektritarvikud. Piiratud ulatuses tegutseb Kemmerling ka nende toodete müügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles