Tehnoloogiaplatvorm Jobbatical kaasas hiigelinvesteeringu

BNS
Copy
Idufirma Jobbatical juht Karoli Hindriks.
Idufirma Jobbatical juht Karoli Hindriks. Foto: Sander Ilvest

Eestis asutatud diginomaadidele suunatud tehnoloogiaplatvorm Jobbatical kaasas 11,6 miljoni suuruse investeeringu Põhjamaade, Balti riikide, USA ja Šveitsi riskikapitali investeerimisfondidelt.

Investeering toetab Jobbaticali sõnul ettevõtte üleilmset laienemist ning traditsiooniliselt rohkel paberimajandusel põhineva sisserände- ja ümberasumisprotsessi edasist digiteerimist.

Jobbatical haldab kiiresti kasvavate ettevõtete töötajate ümberpaigutamist, sihiga, et ühest riigist teise kolimine oleks täiesti paberivaba. Pärast COVID-19 pandeemiat on töötajate ümberpaigutamise kasvukõver ettevõtte sõnul kiiresti tõusnud – ettevõtted otsivad talente, et täita ülemaailmse oskuste nappuse tõttu tekkinud lüngad.

Seejuures on nõudlus Jobbaticali teenuste järele kasvanud. Ettevõtte keskmine arvestuslik tulusus kasvas viimase 12 kuu jooksul kaheksa korda. Igakuine korduv tulu kasvas ainuüksi Saksamaal samal perioodil 19 korda, saavutades ühtlasi positiivse rahavoo ja kulumieelse ärikasumi (EBITDA). Jobbaticali kuukäive kasvas tänavu jaanuarist aprillini seitse korda.

«Pandeemiaga kaasnenud piiride sulgemine oleks pidanud meid pidurdama, kuid ei teinud seda. See näitab, et Jobbatical aitab ettevõtetel võidelda suurima ülemaailmse oskuste nappusega, muutes piirideta elu normiks. Tervitame uusi investoreid ning kutsume juhte oma töötajaid hoidma ja muutma töömudelit paindlikumaks – sealhulgas võimaldama oma inimestel töötada ükskõik millisest maailma nurgast,» märkis Jobbaticali kaasasutaja ja tegevjuht Karoli Hindriks.

Kaasamisvooru juhtis Põhjamaade riskikapitali investeerimisühing Inventure, investeerisid ka Union Square Ventures, Swiss Post Ventures, Karma VC, Metaplanet, Devotion Ventures ning ingelinvestorid Kristel Kruustük, Indrek Prants, Andres Kull ja endine Airbnb Experiencesi juht Joe Zadeh, teatas Jobbatical.

Praegu haldab Jobbatical 21 riigis Euroopa tehnoloogiaettevõtete töötajate ümberpaigutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles