Ringkonnakohus jättis jõusse Tallinna Vee õiguskaitse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Panther Media/Scanpix

Tallinna Ringkonnakohus jättis 2. märtsil rahuldamata konkurentsiameti kaebuse, millega viimane üritas muuta kohtu luba, millega Tallinna Vesi ei pea täitma ameti ettekirjutust hindu langetada.

Ringkonnakohtu lahend tähendab, et ASi Tallinna Vesi kehtivad (2010. aasta seisuga) tariifid jäävad jõusse kõigi klientide jaoks, kuni viimases kohtuinstantsis on tehtud lõplik otsus. Ettevõtte kaebusi puudutavas kohtumenetluses ei ole seni kohtu poolt istungi päeva kindlaks määratud.

Tallinna Vee juhatuse esimehe Ian Plenderleithi sõnul peab ettevõte tervitatavaks nii Tallinna Halduskohtu kui Tallinna Ringkonnakohtu otsust mitte võtta tariifide suhtes esialgseid seisukohti enne lõplikku kohtuotsust

Vastuseks konkurentsiameti 10. oktoobri 2011. aasta ettekirjutusele, mis kohustas Tallinna Vett esitama hiljemalt 14. novembril hinnataotluse kehtivate tariifide alandamiseks 29 protsendi võrra, esitas vee-ettevõte 9. novembril 2011. aasta Tallinna halduskohtule taotluse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, paludes kohtul peatada ettekirjutuse kehtivus, kuni kohus teeb otsuse ettekirjutust vaidlustava kaebuse osas.

Kohus liitis 6. veebruaril nii kehtivate 2010. aasta tariifide kui 2011. aasta hinnataotluse mittekooskõlastamise kohtumenetlused, seega on ettekirjutuse täitmine peatatud, kuni mõlemad vaidlused on lahenduse leidnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles