Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Riigikogu erikomisjon arutab, kuidas energiahindade tõusuga hakkama saada

Copy
Elekter.
Elekter. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna avaliku istungi, kus arutab riigi abimeetmeid energiakriisiga toimetulekuks. Kell 13.15 algavat arutelu saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul peab riik ülikõrge inflatsiooni ja energiakulude kallinemise tõttu pakkuma välja konkreetsed ja kiiresti rakendatavad lahendused nii Eesti inimeste kui ka ettevõtete toetamiseks.

«Soovime saada konkreetse ülevaate riigipoolsetest abimeetmetest, mida kavandatakse rakendada aitamaks kõrgete energiahindade tõttu raskustesse sattunud elanikke ja ettevõtteid. Riigil on ülesanne on rakendada konkreetne tegevuskava, et inimesed saaksid ka uuel küttehooajal elada soojas toas ning ettevõtted suudaksid oma tegevust jätkata ja säilitada töökohad. Lisaks soovime saada ülevaate, kuidas on tagatud energia varustuskindlus kogu kütteperioodiks,» ütles ta.

Erikomisjoni istungile on kutsutud majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhtivspetsialist Maris Kalda ja Euroopa Liidu poliitika talituse nõunik Mari Lahtmets, konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee, Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos, Eleringi juhatuse liige Kalle Kilk ja energiaturu osakonna juhataja Erkki Sapp, Alexela nõukogu esimees Marti Hääl, Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik ja riigikontrolör Janar Holm.

Tagasi üles