Rahakülv algas: Kreeka peaminister lubas vaestele inflatsiooni leevendamiseks 250 eurot

Copy
Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis pidas 86. Thessaloniki rahvusvahelise messi avakõne 10. septembril 2022. Thessaloniki International Fair (TIF) korraldab Kreeka koos Araabia Ühendemiraatidega ning tänavuse messi peateemaks on tehnoloogia.  EPA/ACHILLEAS CHIRAS
Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis pidas 86. Thessaloniki rahvusvahelise messi avakõne 10. septembril 2022. Thessaloniki International Fair (TIF) korraldab Kreeka koos Araabia Ühendemiraatidega ning tänavuse messi peateemaks on tehnoloogia. EPA/ACHILLEAS CHIRAS Foto: ACHILLEAS CHIRAS

Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis teatas laupäeval 21 meetmest koosnevast programmist ehk nn ohutusvõrgust, mis on loodud eesmärgiga leevendada kõrge inflatsiooni ja energiakriisi mõju eratarbijatele.

Iga-aastases majanduspoliitilise kursi kõnes Thessaloníki rahvusvahelisel messil (TIF), mis on Kreeka suurim väljanäitusüritus, lubas Mitsotákis anda 250-eurose toetuse 2,3 miljonile kõige haavatavamas seisus kodanikule detsembrikuus ning suurendada üliõpilaste eluasemetoetust 1000 eurolt 1500 eurole.

Samuti lubas ta suurendada kütteõli toetust 300 miljonile eurole ning uute taotlustingimustega laieneb meede veel 1,3 miljonile eratarbijale. Põllupidajatele antakse täiendavat kriisitoetust 140 miljoni euro ulatuses.

Kreeka teatas eelmisel aastal juba umbes kaheksa miljardi euro suurusest toetusest kalli elektrienergia hüvitamiseks.

Mitsotákis andis teada ka pensionite ja miinimumpalga tõstmisest ja teatud sektorites käibemaksu alandamisest. Tema sõnul on viimatiste meetmete kogumaht suurusjärgus 5,5 miljardit eurot.

Energiakriisi tõttu on kallinenud hinnad vedanud Kreekas inflatsiooni viimase kolme aastakümne kõrgeimale tasemele. Kui juulis oli inflatsioon Kreekas 11,6 protsenti, siis augustis oli see alanenud 11,4 protsendile, selgub riigi statistikaameti reedel avaldatud andmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles