Võlakirjaturule tuleb uus pakkuja

PM Majandus
Copy
Üüri, et osta teenust kasutades saab fikseerida kinnisvara ostuhinna.
Üüri, et osta teenust kasutades saab fikseerida kinnisvara ostuhinna. Foto: Shutterstock

Aasta tagasi Eesti turule sisenenud «Üüri, et osta» kinnisvara soetamise teenust pakkuv Leedu ettevõte Numai siseneb kapitaliturule ning emiteerib kahe miljoni väärtuses võlakirju.

Eelnevalt on ettevõte juba kaasanud kinnise emissiooniga kolm miljonit eurot ning nüüd liiguti avaliku emissiooni vooru. Emissiooniga kogutud vahendid investeeritakse ettevõtte arendusse Vilniuse, Kaunase ja Tallinna elamukinnisvara turgudel. Võlakirjadesse saavad investeerida ka Eesti investorid, teatas ettevõte.

Septembris korraldab Numai võlakirjade avaliku emissiooni, mille käigus on partnerite abiga kavas kaasata kaks miljonit eurot. Pool miljonit eurot kaasatakse ühisrahastusplatvormi Rontgeni kaudu, mille vahendusel saavad võlakirju osta ka rahvusvahelised investorid, sh Eesti elanikud. Rontgeni kaudu saadavatest võlakirjadest on juba realiseeritud pool.

Võlakirjade aastane intressimäär on kuus protsenti, kuid avalikul pakkumisel müüakse võlakirju investoritele allahindlusega ning nende kogutootlus ulatub ca 7,5%-ni. Võlakirjad lunastatakse järgmise aasta 3. detsembril.

Numai kaubamärki haldav ettevõte «Mano numai» alustas tegevust kolm aastat tagasi ning selle aja jooksul on erainvestoritelt kaasatud kapitali seitsme miljoni euroses mahus ja täiendavalt 14 miljonit eurot pankadelt. Tänavu on «Numai» kinnise emissiooniga emiteerinud kolme miljoni euro väärtuses võlakirju, nimiväärtusega 1000 eurot.

Numai arvutustel ettevõtte olemasolev kinnisvaraportfell on kallinenud keskmiselt 20% ning ettevõtte tegevust ei mõjuta otseselt ka võimalik eluasemehindade korrektsioon.

«Soovime kaasata uusi investeeringuid edasiste arenguplaanide elluviimiseks. Eraldame need vahendid üürikorterite ostmiseks Vilniuses, Kaunases ja Tallinnas,» kommenteeris Numai juht ja asutaja Aurimas Čiagus.

Võlakirjaemissiooni juriidiline nõustaja on advokaadibüroo Fort Legal ning finantsnõustaja Aalto Capital.

Numai on Leedu ettevõte, mis tõi Leedu ja Eesti turule uudse kinnisvara ostuteenuse «üüri, et osta», mis võimaldab inimestel esialgu valitud kinnisvara üürida ning seejärel välja osta. Numai ostab klindile sobiva kinnisvara välja, klient uude koju kohe sisse kolida ning seda oma maitse järgi sisustada, makstes maksta esialgu Numaile üüri ning kogudes raha kodu väljaostuks või pangalaenu sissemakseks. Enne väljaostu kestab üüriperiood kaks-viis aastat. Numai portfelli kuuluva kinnisvara maht ulatub 27 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles