Rain Lõhmuse erakapitalifond kaasas investoritelt 157 miljonit

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
LHV suuromanik Rain Lõhmus.
LHV suuromanik Rain Lõhmus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rain Lõhmuse ja Kaido Veske ​investeerimisfond Livonia Partners kaasas teise fondi investoritelt 157 miljonit eurot.

Livonia teatel kaasati teise fondi rohkem raha, kui algselt kavandati. Investoritelt saadud raha plaanib fond investeerida ettevõtetesse, kelle väärtus jääb üldjuhul vahemikku 10–100 miljonit eurot. Enamus- ja vähemusosalusi omandatakse keskmise suurusega ettevõtetes, mille omanikud soovivad osalusi müüa või mis otsivad kasvuks rahastust, ütles Livonia pressiteates.

Fondi investorite baas tugineb Balti-, Põhjamaade ja Lääne-Euroopa pensionifondidele ja teistele institutsionaalsetele investoritele. Neist enamik suurendas oluliselt investeeringu suurust Livonia jätkufondis.

«Oleme meeskonnana kasvanud nii arvult kui ka kogemustelt ning hoidnud investeerimistempot piirkonnas ja strateegias, milles peame end ekspertideks,» märkis asutajapartner Kaido Veske.

«Balti investeerimiskeskkond on viimase 10 aasta jooksul muutunud märkimisväärselt atraktiivseks, sest üha rohkem ettevõtjaid soovib laieneda Euroopas. Aitame ettevõtetel läbi viia põlvkondade vahetusi ja kiirendada kasvu nii orgaaniliselt kui ka strateegiliselt läbi ülevõtmiste,» lisas Veske.

Viimasel aastal on Livonia teine fond teinud kolm investeeringut: roheliste kodukliimalahenduste turustajatesse BestAir ja Zave, Põhja-Euroopa mere- ja vesiviljelustööstuse komposiitlahenduste tarnijasse CSUB ning heaoluteenuste keskkonda Stebby. 

Alates esimese fondi asutamisest on Livonia teinud kokku 21 investeeringut, mille kogutulu on üle 400 miljoni euro.

Livonia Partners

Livonia Partners on Baltimaades tegutsev erakapitalifond, mille varade maht on 240 miljonit eurot. Ettevõtet juhivad selle asutajad Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus ja Mindaugas Utkevičius. Livonia kontorid asuvad Eestis, Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles