Augustis liikus suursaarte ja mandri vahel pea 330 000 reisijat

BNS
Copy
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas Foto: Mihkel Maripuu

Suursaarte vahelist parvlaevaliiklust korraldava TS Laevade augustikuu statistika kohaselt kasvas üle Väinamere reisivate inimeste arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga kokku kolm protsenti 328 431 inimeseni, kellest 229 913 teenindas ettevõte Virtsu-Kuivastu liinil ja 98 518 Rohuküla-Heltermaa liinil.

TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul liiguvad saarte vahel liikuvate reisijate numbrid taas rekordilise 2020. aasta lähistele. «Tänavu augustis oli üheks reisijate arvu kasvu põhjuseks ka palavad ilmad, mis inimeste huvi saarte külastamise vastu suurendasid. Teenuse kvaliteetseks tagamiseks suurendasime reiside arvu ja tegime Virtsu-Kuivastu liinil aastases võrdluses pea kümnendiku võrra rohkem reise. Ka Rohuküla-Heltermaa liinil oleme väljumiste arvu suurendanud kolme protsendi võrra,» selgitas Randveer.

Selle tulemusel väljus augustis kahel liinil plaanitult kokku 2481 reisi. TS Laevad jätkavad ka septembris suuremate reiside arvuga kui eelmisel aastal.

«Augustis ei jäänud ära ükski graafikujärgne reis ning parvlaev Regulaga tegime möödunud kuul täiendavalt 172 reisi, et tippaegadel kõik reisijad kenasti oma sihtkohta jõuaksid. Meie laevameeskond tegutses augustis kuumade ilmade ja suurenenud reisijate arvust hoolimata väga kõrgel tasemel – 99,3 protsenti väljumistest toimusid graafikujärgselt. Aasta varem oli sama näitaja 98,5 protsenti,» ütles Randveer.

Sõidukeid ja haagiseid viisid TS Laevade parvlaevad augustis üle Väinamere 141 854, mida on kaks protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Sõiduautode arv jäi möödunud aastaga võrreldes samale tasemele ning veokite ja haagiste arv vähenes ühe protsendi. Busside arv kasvas 15 protsenti, jalg-, mootorrataste ja mopeedide arv kasvas aga 80 protsenti. Virtsu-Kuivastu liinil veeti augustis 100 637 sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 41 217 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles