Klick ostab legendaarse Eesti arvutitootja

BNS
Copy
Vanad Ordi arvutid, IT-tehnika, riistvara
Vanad Ordi arvutid, IT-tehnika, riistvara Foto: Arvo Meeks

Konkurentsiametile laekunud koondumisteate kohaselt omandab Klick Eesti Ordi OÜ osanikelt osad, mis moodustavad 100 protsenti Ordi OÜ osakapitalist.

Koondumise eesmärgiks on Klick Eesti soov laiendada oma kohalolekut arvutite, arvuti välisseadmete ja tarkvara jaemüügiturul ärikliendi turusegmendis, selgub koondumise lühikokkuvõttest.

Koondumise osaliste ühine turuosa arvutite, arvuti välisseadmete ja tarkvara jaemüügiturul moodustab hinnanguliselt 17,5 protsenti kogu sellest kaubaturust. Tulenevalt koondumise osaliste turuosa suurusest ei kahjusta antud koondumine ettevõtete sõnul kaubaturgude struktuuri ja puudub oht turgu valitseva seisundi tekkimiseks või tugevnemiseks.

Klick Eesti müük on suunatud peamiselt jaeklientidele, Ordi peamiseks sihtrühmaks on ärikliendid. Koondumine ei too kaasa muudatusi koonduvate äriühingute tegevuses, vaid kumbki osapooltest jätkab tegevust senisel tegevusalal ja senistele kliendigruppidele orienteerituna.

Klick Eesti AS on jaemüügiga tegelev ettevõtja, kes müüb digi- ja elektroonikakaupu, millest suure osa moodustavad arvutid ja arvuti välisseadmed. Tooteid turustatakse üle-eestilises kauplusteketis Klick, milles on 21 kauplust ja e-pood.

Ordi OÜ peamiseks tegevusalaks on arvutite, arvuti välisseadmete ja tarkvara jaemüük ning kõrvaltegevusalaks arvutite ja arvuti välisseadmete tootmine ja parandamine. Ordi OÜ-le kuulub 78 protsendi suurune osa Lätis registreeritud äriühingust Ordi SIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles