Pirakast elektriarvest rabatud ettevõtjad nõuavad hinnalage (4)

Copy
Võib juhtuda, et eeloleval talvel käib Grüne Fee Eestil kasvuhoonete valgustamine üle jõu ja see tähendaks, et talvel kodumaist kurki ei saa, nendib tegevjuht Raivo Külasepp.
Võib juhtuda, et eeloleval talvel käib Grüne Fee Eestil kasvuhoonete valgustamine üle jõu ja see tähendaks, et talvel kodumaist kurki ei saa, nendib tegevjuht Raivo Külasepp. Foto: Margus Ansu

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) presidendi Ille Nakurt-Murumaa sõnul ettevõtjatele augusti energiaarvetelt midagi rõõmustavat vastu ei vaadanud. «Kõige keerulisem on energiamahukates, kuid samal ajal madala marginaaliga sektorites, kus praeguse energiakulu lisamine toote lõpphinnale võrduks pankrotiga,» nentis ta. 

«Ettevõtjate suurim ootus on, et riik omanikuna reguleeriks Eesti Energia ja teiste energiamüüjate erakorralisi kasumeid – see tähendab, et energiale tuleb seada hinnalagi ka ettevõtjate jaoks,» ütles Nakurt-Murumaa.

Samas on ka neid, kes näevad kurjajuurena ennekõike arusaamatult toimivat elektribörsi. «Kuidas saab sellist jaburdust, kus mõne puudujääva megavatt-tunni või odavama pakkumise mittesobivuse tõttu tuleb tarbijatel maksta 4000 eurot megavatt-tunni eest, nimetada börsiks?» küsis retooriliselt Tartu Milli juhataja Uuno Lausing.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles