Vaibad, millel jäädvustatud Eesti kunstiklassika

Copy
Foto: MiuRIO Decor

Kümme aastat tagasi unistusest sündinud MIURIO disainistuudio vaipades on ühendatud kunst ja praktiline sisustustoode. Eestis ei ole kahjuks väga levinud kunsti soetamine, kuid vaipa vajab üldjuhul iga interjöör. Miks mitte siis siduda need kaks asja ja muuta seeläbi oma ruum tõeliselt kordumatuks ja omanäoliseks.

Vaip võib vabalt olla ruumi fookuspunkt ja lisada parajal määral mustrit ning värvi muidu neutraalsetes toonides kujundatud ruumi. Samas on vaip ka heaks lähtepunktiks kogu sisekujunduskontseptsiooni loomisel.

Koostöö suurkuju Jüri Arrakuga

Juba pikemat aega mõtles disainistuudio looja mustridisainer Rita Assor, kuidas saaks kunsti väärindades luua praktilisi tooteid. Nii ongi lisandunud koostöö kunstimuuseumide, kunstnike ja rõivadisaineritega siidirätikute tootmise ja kangatrüki teenuse pakkumise näol. Koostöö Eesti Kunstimuuseumiga ning tuntud Eesti kunstnike maalide reprodutseerimine siidirätikutel arendas mõtet ja aitas otsida kunstitöödele uut "disainirakendust".

Nii alustaski selle aasta aprillist MIURIO disainistuudio koostööd Eesti ühe tuntuima kaasaegse kunsti suurkuju Jüri Arrakuga. Stuudiol on kehtiv koostööleping, mis võimaldab toota peale siidiaksessuaaride ja villavaipade ka muid kunstimeeneid.

Arrakul on eriti varajasest loomingust suurepäraselt jõulised ja graafilise olemusega maalid, mis sobivad hästi kasutada interjööris. Tema kavandite järgi on kunagi kootud ka gobeläänvaipasid, nendes teostes on hästi äratuntav kunstniku käekiri.

Disainistuudio on kaasajastanud Arraku disainikavandeid (maal "Ehitajad" (1972), "Vaatajad" (1970), "Merineitsi" (1967), "Traagiline objekt" (1966)), pakkudes vaipu trendikates värvipalettides: hallikas-tumesinine, hele-tumesinine, beežikas-savikollane ja rohekas-pruun.

Foto: MiuRIO Decor

Tellimisel saate valiku teha enam kui 20 vaibakavandi seast, mis on kujundatud Arraku maalide järgi erinevates värvikombinatsioonides.

Pehmed vaibad valmivad käsitööna

Praegu stuudio valikus olevale ligi 40-le vaibakavandile lisanduvad septembris Arraku teoste järgi kavandatud käsitöövaibad. Pakutakse kahes põnevas käsitöötehnikas valminud vaipasid - käsituft ja Tiibeti tehnikas käsitsisõlmitud vaipasid.

Vaibatekstuuriks on kas veluurne või aasaline lõnga viimistlus, võimalik on luua erineva kõrguse ja reljeefiga vaibaelemente, materjalideks on Uus-Meremaa meriinovill ja viskoos. Need vaibad sobivad ainult sisetingimustesse ja on suurepärased aktsentvaibad elutoas, aga samuti sobivad need kaunistama magamis- või lastetuba.

Vaip disainielemendina loob soojuse ja pehme jalgealuse, need on libisemiskindlad ja vähendavad müra.

Kuigi eelkokkulepped esialgu puuduvad, on silmapiiril veel kaks-kolm Eesti maalikunstnikku, kelle loomingust soovitakse luua suurepäraseid aksessuaare ja sisutuselemente.

Foto: MiuRIO Decor

Värviküllane disainikeel

Disainistuudio toodete stiil kujunes välja viimase viie-seitsme aasta jooksul. MIURIO disainikeel on rahvusvaheline – see kõnetab nii eestimaalast, kui euroopa ja Ameerika disainigurmaane. Ettevõtte disaini keel räägib vabadusest, naiselikkusest ja sensuaalsusest. Nii on naiste siidirätikutel julged ja värvikirkad mustrid, aktsendiga naiselikkusele, romantikale ja ekspressiivsusele, värviküllased meeste siidist taskurätikud ja soojad villased sallid.

Assori loodud MIURIO bränd pakub lõunamaist värviküllust, mere soojust ja päikest püütuna kinni siidil, tapeedil ja kangal, tegeleb siidi- ja villaste sallide ning sisustustoodete disainiga ning pakub siidirätikute ja kanga trükiteenust.

Stuudio valikus olevad mitme erineva mustriga ökotapeedid on OEKO-TEX® sertifikaadiga fliistapeet, mille materjal ei sisalda PVC-d, plastitsiidi ega klaaskiude ning trükivärvina kasutatakse pleekimis- ja lõhnavaba tsellulooskummi. Tapeet sobib ka allergikutele.

Foto: MiuRIO Decor

MIURIO stuudio eeliseks on kliendikesksus - klientidele võimaldatakse mitmeid kohandatud disainiga eritellimustooteid. Iseenesest mõistetav on toodete kõrge kvaliteet, sertifitseeritud materjalid ja trükivärvid, mitmetel toodetel on käsitöö kvaliteet. Nii on siidisallidel käsitsi palistus, vaibad käsitsi toodetud ja diivanipadja katted käsitsi tikitud.

Stuudio tootmispartnerid asuvad Euroopas ja Aasias, turundusmaterjalid toodetakse Eestis. Pikalt on koostööd tehtud Eesti Kunstimuuseumiga, Eesti disaini poodidega (Eesti Disainimaja, Tallinn Design House, Ehestu, Siluett Eesti moepood, Les Petites, Pallopsoni pood jne) ning kunstnike ja disaineritega, kes pakuvad oma kollektsioonides siidist aksessuaare või siidist oma disainimustriga trükikangast.

Disainistuudio tutvustab showroomi ja veebipoe kaudu oma klientidele erineva mastaabiga põnevaid kunsti- ja moebrände. See on nende viis kunsti ja disaini kokku viimiseks ning ka noorte disainerite toetamiseks, luues äri- ja sõprussuhete võrgustikku loomevaldkonnas.

Copy
Tagasi üles