Google kummutas odavate lennupiletite jahtimisega seotud müüdi

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Google.
Google. Foto: MICHEL EULER/Scanpix

Odavamate lennupiletite jahtijate seas on laialt levinud arvamus, et kui osta lennupilet nädala keskel – eriti teisipäeval –, saab selle kätte soodsamalt. Lennupiletite otsingumootori Google Flights andmetel ei ole piletit soetades vahet, millisel nädalapäeval seda teha.

Google Flightsi andmetel on viimase viie aasta jooksul teisipäeviti, kolmapäeviti või neljapäeviti ostetud USA lennupiletid keskmiselt vaid 1,9 protsenti odavamad kui nädalavahetusel soetatud piletid.

«Kui teie reis on vaid paari nädala pärast, ärge oodake teisipäeva. Kui lennuaeg läheneb, broneerige lend kohe ära. Nädala keskpaika ootama jäädes võib hind hoopiski tõusta,» kirjutas Google Flightsi tootejuht James Byers ettevõtte ajaveebis.

Kuigi pileti soetamise päeval ei ole Google'i andmetel suurt tähtsust, avaldavad nädalapäevad hindadele siiski märkimisväärset mõju. 

«Esmaspäeval, teisipäeval või kolmapäeval väljuvad lennud on olnud keskmiselt 12 protsenti odavamad kui nädalavahetuse väljumised,» kirjutas Byers. «Kui piirduda ainult USA siselendudega, hüppab potentsiaalne sääst veelgi kõrgemale, 20 protsendini,» lisas Google Flightsi tootejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles