Kuidas saab soodsat elektrit äripindu omav korteriühistu?

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaar.
Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaar. Foto: Saarte Hääl

Oktoobrist turule toodav soodsama hinnaga elektri universaalteenus on mõeldud kodutarbijatele, kuid paljudes kortermajades on ka äripinnad, samuti vastab ühistute elektritarbimine suurkliendi mahtudele. Kuidas arvestatakse sellisel juhul kodutarbijate soodsamat elektri hinda?

Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaare selgituste kohaselt ei sõltu universaalteenuse rakendumine kliendi tarbimismahust, vaid tarbimiskoha tüübist. Tema sõnul seisab Eesti Energia selle eest, et kliendil oleks võimalikult lihtne.

«Kui ettevõtte nimi sisaldab märget «korteriühistu» või «KÜ», siis on meie jaoks selge, et ettevõtte taga on tegelikult kodutarbijad. Sealhulgas ei ole vahet, kas tegu on väikekliendi või suurkliendiga. Kui hoones on äripindu, ei ole see takistus. Soodustused rakenduvad automaatselt,» kinnitas Tiitsaare.

Kui ettevõtte nimi on «Orava OÜ», ei oska me kohe öelda, kas selle taga on kodutarbijad või äriettevõte.

Mitmete korteriühistute nimes aga vastavat märget ei sisaldu. «Näiteks kui ettevõtte nimi on «Orava OÜ», ei oska me kohe öelda, kas selle taga on kodutarbijad või äriettevõte,» ütles Tiitsaar. «Sellisel juhul soovitame detailide täpsustamiseks meie klienditeenindusega ühendust võtta ja saame lisada ise süsteemidesse vastava märke, et tegemist on korteriühistuga. Nõnda rakenduvad soodustused automaatselt ja on tulevikus võimalik valida universaalteenust.»

Suurkliendist korteriühistu saab detailide täpsustamiseks ühendust võtta oma personaalse kliendihalduriga. Suurtarbijaks kvalifitseerub klient, kelle tarbimine on üle 100 MWh aastas. Ligikaudu tähendab see üle 100 korteriga korteriühistut, kui üks korter tarbib 1 MWh aastas.

«Ka suurkliendist korteriühistud saavad soodustusi ja universaalteenust valida,» kinnitas Tiitsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles