Reuters: Vene McDonald'si ostja soetab Soome firma Vene ärid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Vene ärimees Aleksandr Govor.
Vene ärimees Aleksandr Govor. Foto: Evgenia Novozhenina

McDonald'si endiste restoranide uus omanik Venemaal on pakkunud 151 miljonit eurot Soome pakendiettevõtte Huhtamäki Vene äride eest, kirjutab Reuters.

 

Soome pakendiettevõtte Huhtamäki Venemaa äritegevuse eest on Reutersi andmetel ja anonüümsete allikate sõnul teinud 151 miljoni euro suuruse pakkumise Vene ärimees Aleksandr Govor, kes rajas Venemaalt lahkunud McDonald'si endistes hoonetes hamburgerirestoranid.

Reutersi sõnul rahastab Govor tehingut Lääne sanktsioonide all olevalt Vene pangalt Sberbank saadud laenuga ning tehing viiakse läbi Küprosel registreeritud äriühingu Espentina Limited kaudu.

Huhtamäki on tegutsenud Venemaal alates 1993. aastast. Aprillis teatas firma, et alustab äritegevuse müümist Venemaal ja peatas kõik oma investeeringud riigis pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse. Reutersi andmetel on 20. augustil sõlmitud lepingu projektis sätestatud, et Espentina peab tagama, et Huhtamäki nime ja kaubamärki Venemaal enam ei kasutata.

Aleksandr Govor saavutas laiema tuntuse ostes n-ö sümboolse summa eest McDonald'si Vene ärid, taaskäivitades selle juunis uue kaubamärgi Вкусно - и точка nime all, mis tähendab tõlkes «Maitsev – ja nii ongi».

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles