Blackstone omandas täielikult Nordea osaluse Luminoris

PM Majandus
Copy
Luminor.
Luminor. Foto: Postimees

Blackstone'i juhitud erakapitalifondide konsortsiumile kuulub nüüd 80% Luminori emaettevõttest.

2018. aastal sõlmisid DNB Bank ASA (DNB) ja Nordea Bank Abp (Nordea) lepingu 60,1% suuruse osaluse müümiseks Luminor Holdingus Blackstone'i juhitud erakapitalifondide konsortsiumile (Blackstone).

Pärast müüki säilitasid DNB ja Nordea kumbki 19,95% aktsiakapitalist ning Blackstone nõustus ostma järgnevate aastate jooksul Nordea allesjäänud osaluse.

2021. aasta detsembris ostis Blackstone Nordealt 8,4% Luminor Holdingust. Täna omandas Blackstone Nordea allesjäänud 11,6% suuruse osaluse. Selle tehingu tulemusel kuulub Blackstone’ile nüüd 80,05% Luminor Holdingust ja DNB-le ülejäänud 19,95%.

Luminor panga ja Luminor Holdingu nõukogu esimees Nils Melngailis avaldas heameelt Blackstone’i tugeva toetuse üle. «Ootan meie partnerluse jätkumist, samuti soovin tänada Nordeat Luminori loomisele kaasaaitamise ning sellele järgnenud toetuse eest,» lisas ta.

«Meie järjest paranevad tulemused, tugev finantsseis ja hoolikas riskijuhtimine tähendavad, et Peter Boseki juhtimisel on Luminor heal positsioonil, jätkamaks sama hooga, mida pank viimastel aastatel näidanud on. See võimaldab meil laiendada oma tegevust eraisikute ja ettevõtete suunal kõigis kolmes Balti riigis. Mind julgustavad meie edusammud oma strateegia elluviimisel ning Luminori meeskonna pühendumus meie klientide ja kogukondade toetamisel,» ütles Melngailis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles