Kasutatud autode liisingute kasv tegi suure hüppe

PM Majandus
Copy
Amservi kasutatud autode müügiplatsil on mullusega võrreldes ligi poole vähem autosid.
Amservi kasutatud autode müügiplatsil on mullusega võrreldes ligi poole vähem autosid. Foto: Erakogu

Swedbanki erakliendi liisingutoodete valdkonnajuhi Karin Saare sõnul peegeldab kasutatud autode liisingulepingute arvu kasv turuolukorda – kui uute autode tarneajad on veninud pikemaks, siis üha rohkem ostjaid valib ootamise asemel kasutatud sõiduki.

Võrreldes eelmise kvartaliga liisiti Swedbanki abiga tänavu aprillist juunini Eestis kolmandiku võrra rohkem ehk 930 kasutatud autot, teatas pank.

Teises kvartalis oli Swedbank Liisingu abil Eestis enim soetatud kasutatud automark 118 autoga Volvo, selle kannul BMW 113 autoga ja Volkswagen 92 autoga. Ka eelmises kvartalis olid kõige populaarsemad autobrändid Volvo, BMW ja Volkswagen, kuid siis oli esikohal BMW 94 autoga ning Volvo teisel kohal 85 autoga.

Lätis moodustasid Swedbanki klientide liisitud kasutatud autode esikolmiku Saksa autobrändid – BMW, Volkswagen ja Audi. Swedbanki abiga liisiti Lätis teises kvartalis 498 autot, mis on 30 protsenti enam kui selle aasta esimeses kvartalis.

Leedus Swedbanki abiga liisitud kasutatud autode hulk kasvas 62 protsenti, 669 autoni. Esikolmiku moodustasid Toyota, Volkswagen ja BMW.

«Keskmine eraisiku liisitud kasutatud sõiduauto oli 2022. aasta esimesel poolaastal ligi 2200 eurot kallim kui samal ajal aasta tagasi. Selle aasta esimeses pooles oli keskmine uue liisinguauto hind 24 700 eurot, eelmisel aastal oli see 22 500,» märkis Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles