Toidutööstus nõuab energiahinnale piiri panemist (1)

PM Majandus
Copy
Muhu Pagari pagarikoda.
Muhu Pagari pagarikoda. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänahommikusel toiduainetööstuste erakorralisel kriisikoosolekul otsustati, et katastroofilise hinnatõusu lõpptarbijale aitab ära hoida energiahindade piirmäära kehtestamine tööstustele.

«Energiahindade tõusust tingitud metsik inflatsioon nullib juba täna riigi sisemajanduse kogutoodangu kasvu ning vähendab Eesti inimeste ostujõudu, millele lisab hoogu ka intressimäärade kasv. Me siseneme majanduslanguse tsüklisse, kuid seni ei ole meil arusaama, kuidas kavatseb valitsus tarbijaid kaitsta ohjeldamatute lõpphindade eest,» kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Potisepa sõnul ei päästa olukorda ainuüksi eratarbijatele energiahinna kasvu kompenseerimine, sest muude kaupade ja teenuste hinnad, eelkõige toiduhinnad, sööstavad lähiajal stratosfääri.

Me siseneme majanduslanguse tsüklisse, kuid seni ei ole meil arusaama, kuidas kavatseb valitsus tarbijaid kaitsta ohjeldamatute lõpphindade eest.

Sirje Potisepp

«Sügis on saabunud seekord vist väga ootamatult, kuna seni ei näe me riigipoolset kriisijuhtimise ja kriisist väljumise plaani. Meie ettepanek on lihtne: toiduainetööstus kui üks riigi julgeoleku alustala vajab viivitamatult energiahindade piirmäära kehtestamist. Vastasel juhul ei jõua Eesti elanikud varsti lihtsamaidki toite kinni maksta ning jõulud tulevad mustad,» on tööstuste seisukoht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles