Idufirmad pingutavad rihma: neljandik kõrgepalgalistest töökohtadest juba läinud

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti riskikapitalistide ühenduse EstVCA juhatuse esimees Margus Uudam ja juht Kadri Lindpere tõdevad, et üldisele madalseisule vaatamata liigub mitmes valdkonnas kasvuvõimalusi otsivat raha.
Eesti riskikapitalistide ühenduse EstVCA juhatuse esimees Margus Uudam ja juht Kadri Lindpere tõdevad, et üldisele madalseisule vaatamata liigub mitmes valdkonnas kasvuvõimalusi otsivat raha. Foto: Tairo Lutter

Eesti riskikapitalistide liidu EstVCA tegevjuht Kadri Lindpere ja juhatuse esimees Margus Uudam leiavad, et praegu on hea aeg kolme tüüpi idufirmade jaoks. Teistel aga tuleb arvestada, et rahasadu hakkab otsa saama.

Ebakindlust on nii palju, et nõnda heldelt kui viimastel aastatel suuri summasid enam välja ei käida. See ebakindel tunne hakkab Uudami hinnangul mõjutama just neid ettevõtteid, kes on pisut küpsemas faasis ja tahaksid juba suuremaid summasid kaasata. Fondid muutuvad konservatiivsemaks ja veeretavad iga senti peos. Sest päris alustavatel ettevõtetel hoiavad silma peal ingelinvestorid – selles vallas, kus mõnesaja tuhande euroga hakkama saab, Uudami sõnul elu endiselt keeb. Samas nentis ta, et terves maailmas tegeleb tehnoloogiasektor kui mitte suurkoondamiste, siis vähemalt palkamise külmutamisega. Sellest pole pääsenud ka Eesti ettevõtted, kus Lindpere hindab, et kaod on umbes 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles