Valio hakkab tootma hõlpsamalt avatavaid võipakke (1)

PM Majandus
Copy
Uuelt liinilt tulnud võipakke saab avada põhjast.
Uuelt liinilt tulnud võipakke saab avada põhjast. Foto: Postimees

Valio Eesti võttis Võru tehases kasutusele uue võitootmise ja -pakendamise liini, kust tulevad uue disainiga võipakid. Investeeringule kulutas ettevõte 1,7 miljonit eurot.

Liiniuuendus võitootmisel on Valio Eesti selle aasta üks olulisemaid investeeringuid, mille käigus paigaldati uued võitootmise seadmed ja vahetati välja pakendamis- ja transpordikastimasinad.

Uued transpordikasti masinad teevad neli korda vähem tsükleid ja võimaldavad kuni veerandi võrra kokku hoida pakkematerjali kogust. Uuendustega koos muutub ka Alma võipakendi disain ja formaat, toote kaal jääb samaks.

«Uus pakendiformaat teeb mugavamaks võipaki avamise,» selgitas Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektor Nele Jõemaa. Tema sõnul loob investeering ka materjali- ja keskkonnasäästu ning kasvatab protsessi efektiivsust ja töökindlust.

Uuendus tõi kaasa ka muudatuse toodete transportimise pakendamisel – pakkemasin paneb nüüd transpordikasti rohkem võipakke ja teeb vähem tsükleid. «See panus keskkonnasäästlikumasse materjalikasutusse tähendab, et hulgipakendamiseks kulub edaspidi kuni neljandiku võrra vähem pakendit,» lisas Jõemaa.

Esimesed uuel kujul ja uuelt liinilt pärit Alma võipakid jõuavad poodi septembri alguses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles