Ossinovski: meie ettevõte ei ole Venemaa naftaäriks mingit eriluba taotlenud

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Oleg Ossinovski .
Oleg Ossinovski . Foto: Eero Vabamägi

Skinesti omanik Oleg Ossinovski kinnitas, et ettevõtete gruppi kuuluv Skinest Veeremi ei ole välisministeeriumilt mingit eriluba taotlenud ega ole kunagi ka Venemaaga mingit naftaäri ajanud. 

Välisministeerium avaldas eile õhtul nimekirja ettevõtetest, kes on taotlenud erandeid naftatoodete impordi jätkamiseks Venemaalt üleminekuperioodil. «Täna avaldab välisministeerium nende 28 ettevõtte nimed, kes on taotlenud erandit, et ka pärast sanktsioonide kehtestamist jätkata Venemaa naftatoodete importi üleminekuperioodil,» kommenteeris välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa).

Nende ettevõtete seas oli ka Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Veeremi OÜ. 

«Skinest Veeremi OÜ ei ole ei ole mingit eriluba taotlenud. Skinest Veeremi ei ole ajanud ega aja ka praegu Venemaaga mitte mingit naftaäri ega impordi sealt mitte mingeid naftasaadusi,» kinnitas Ossinovski. «Veelgi enam – see ettevõte ei impordi Venemaalt üldse mitte midagi,» lausus Ossinovski, lisades, et talle on täiesti arusaamatu, miks Skinest Veeremi nimi välisministeeriumi avaldatud nimekirjas on. 

«Igal juhul on see vale ja ma loodan, et välisministeerium klaarib selle asja kõige lähemal ajal ära. Loodan ka, et vastutavad ametnikud vabandavad tekitatud segaduse eest,» lausus Ossinovski. 

30. augustil avalikustas välisministeerium 28 ettevõtet, kes on ministeeriumi sõnul taotlenud erandeid Venemaalt nafta impordi jätkamiseks.

Need ettevõtted on Flexoil, Marine Energy Solutions, Baltic Marine Bunker, Eurodelta, Manoir Energy, Westnbalticoil, SIA ImplexOil, Alexela Bunkering, GazTrans Eesti, Stacroloft Inc, Fillenergi, Himbalt Trade, Eesti Aviokütuse Teenuste AS, Aurum Invest, Venkon Group, LITASCO SA, VNK, TRAFIGURA PTE LTD, Liwathon E.O.S, Operail, United Stream, Skinest Veeremi OÜ, NT Bunkering, Nord Terminals, Baltia Trading Company, Petrohim International Carriers, City Sky ja Altairbalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles