Olerex rajab lätlastega kahasse Tartumaale AdBlue tehase

PM Majandus
Copy
Olerexi kaasomanik Antti Moppeli sõnul võimaldab AdBlue tootmine Eestis vähendada sõltuvust impordist ja suurendame tarnekindlust.
Olerexi kaasomanik Antti Moppeli sõnul võimaldab AdBlue tootmine Eestis vähendada sõltuvust impordist ja suurendame tarnekindlust. Foto: Liis Treimann

Olerex grupi valdusfirma Aqua Marina alustab koos Läti kemikaalide tootjaga CrossChem Eestis AdBlue tootmist.

Tootmiskompleks on rajatud Tartu maakonda, kust on logistiliselt sobiv varustada nii Eesti kui ka Läti suurtarbijaid. Kaugemas perspektiivis on plaanis AdBlue eksport läbi Olerexi Muuga mereterminali üle kogu Euroopa Liidu. Täisvõimsuse saavutamisel katab tehas kogu Eesti ja Läti AdBlue vajaduse.

«AdBlue'd vajab iga keskkonnasõbralik diiselmootor heitgaasidest lämmastikoksiidide eemaldamiseks. AdBlue müügimahud Olerexi tanklates näitavad järjepidevat tugevat kasvu ja seetõttu on meile strateegiliselt oluline kontrollida AdBlue tarneahelat alates selle tootmisest. Alustame koos CrossChemiga esimestena Eestis AdBlue tootmist, millega vähendame praegusel heitlikul ajal sõltuvust impordist ja suurendame tarnekindlust,» ütles Aqua Marina juhatuse liige Antti Moppel.

CrossChem International nõukogu esimees Richard Andersoni sõnul on nad praeguseks lõpetanud tehase seadistustööd ja valmistuvad tööstusliku tootmise alustamiseks. «Sertifitseerime meie toodangu maailma kõige rangemate Saksamaa VDA (Verband der Automobilindustrie) standardite kohaselt, mistõttu rahuldab meie kvaliteet ka kõige nõudlikemate klientide vajadused,» kinnitas Anderson.

AdBlue® on diiselmootorite väljalaskesüsteemides kasutatav vedelik, mille abil on võimalik neutraliseerida kuni 98% heitgaaasides sisalduvatest lämmastikoksiididest (NOx) keskkonnale kahjutuks lämmastikuks ja veeauruks. AdBlue’d kasutavad kõik tänapäevased EURO 6 standarditele vastavad diiselmootorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles